Έλληνας αναλυτής: «Φαντασίωση ότι θα μας βοηθήσουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία» (βίντεο)

Έλληνας αναλυτής: «Φαντασίωση ότι θα μας βοηθήσουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία» (βίντεο)

Καμπανάκι χτυπούν έγκριτοι Έλληνες αναλυτές για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Η Τουρκία θέλει την Κύπρο προτεκτοράτο της» υπογράμμισε μέσα από την εκπομπή One Line Weekend ο διεθνολόγος, Κώστας Γρίβας.

Αφού υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μόνες τους» σε αυτό γεωπολιτικό παιχνίδι με την Κύπρο, έκανε λόγο για αναθεώρηση της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας.

«Μέχρι τώρα δίναμε πάτημα στην Τουρκία ώστε να προβάλει την επόμενή της διεκδίκηση. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Ο δρόμος είναι πολύ ολισθηρός, νομοτελειακά οδηγεί σε κάποια πολύ ακραία κατάσταση στο ελληνοτουρκικό σύστημα.»

«Η μόνη ελπίδα να αποφύγουμε κάτι πολύ άσχημο σε βάθος χρόνου είναι πράγματι μια πολύ σκληρή αποτρεπτική στρατηγική. Αυτό βέβαια σημαίνει και ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων» είπε στο πλαίσιο αυτό και διευκρίνισε πως «οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να λειτουργούμε με φαντασιώσεις ότι θα έρθουν οι Αμερικανοί να μας στηρίξουν αποφασιστικά».

Αναφερθείς στις ΗΠΑ τόνισε πως στη χώρα «υπάρχει τεράστιο τουρκικό λόμπυ» και συνέχισε ότι «στόχος του Τραμπ είναι το διαίρει και βασίλευε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.