Παραλήρημα από τον Τούρκο αντιπρόεδρο: «Οι ναύτες μας εγγυώνται τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο»

Παραλήρημα από τον Τούρκο αντιπρόεδρο: «Οι ναύτες μας εγγυώνται τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο»

Σε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, Κύπρου και οποιουδήποτε εμποδίσει τα γεωτρύπανα που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ, προχώρησε η Τουρκία διά στόματος του αντιπροέδρου της, Φουάτ Οκτάι.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος έκανε λόγο για δικαιώματα της Τουρκίας από τα Κατεχόμενα και την κυπριακή ΑΟΖ κι έφθασε μέχρι το Αιγαίο:

.”Οι Τούρκοι ναύτες εγγυώνται τα δικαιώματα της χώρας μας στα Κατεχόμενα, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Και εγγυώνται την ειρήνη και την ασφάλεια κάτω από διεθνείς εγγυήσεις και συμμαχικές συμφωνίες…

Όσοι σκοπεύουν να περιορίσουν την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στον κόλπο της Αττάλειας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης” είπε μεταξύ άλλων.

«Κάθε εκατοστό της γης μας είναι πολύτιμο και απαραίτητο», τόνισε, ο Οκτάι, στο πλαίσιο εγκαινίων ενός πλοίου διάσωσης πολλαπλών χρήσεων το οποίο φέρει το όνομα «Gemi Kurtaran», «διασώστης» στα ελληνικά.

Το σκάφος θα παρεμβαίνει στα πιθανά θαλάσσια ατυχήματα στη Μεσόγειο και θα συμβάλλει στην πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης, σύμφωνα με τον Οκτάι.

Συνεχίζοντας δήλωσε: «Η Τουρκία υπερασπιζόταν πάντα την Ανατολική Μεσόγειο για να είναι μια θάλασσα ειρήνης και δίκαια να γίνεται η εξόρυξη των φυσικών πόρων και έτσι να διαμοιράζονται».

«Όσοι σκοπεύουν να περιορίσουν την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στον κόλπο της Αττάλειας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης», κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.