ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τουρκική αντιπολίτευση: «Δώσατε 5 νησιά στην Ελλάδα» – Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Λέτε ανοησίες»

Τουρκική αντιπολίτευση: «Δώσατε 5 νησιά στην Ελλάδα» – Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Λέτε ανοησίες»

Όπως όλα δείχνουν όλο ένα κι αυξάνονται οι πιέσεις στη γειτονική χώρα για τη δημιουργία θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα και το μοίρασμα των κοιτασμάτων του Αιγαίου.

Κύκλοι στους οποίους συμπράττουν και πρώην αξιωματικοί και διπλωμάτες δημιουργούν κλίμα ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν ότι είναι τόσο υποχωρητική έναντι της Ελλάδας που οδηγείται σε αποδοχή τετελεσμένων εις βάρος της Τουρκίας(!).

Οι κύκλοι αυτοί, μέσω φίλα προσκείμενων ΜΜΕ ανέφεραν πως «Η Τουρκία έχει χάσει 92.000 τ.χλμ από την υφαλοκρηπίδα της και την κυριαρχία της επι συγκεκριμένων νησιών λόγω της επιστολής που κατέθεσε στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου 2019».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικου ΥΠΕΞ κ. Ακσόι με ανακοίνωση του αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς .

Το τουρκικό ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι: Αυτοί οι αστήρικτοι ισχυρισμοί βασίζονται σε μια βαθιά άγνοια η σε εσκεμμένη στρέβλωση των γεγονότων που καθόλου δεν αντικατοπτρίζει την Αλήθεια .Η κυβέρνηση μας είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας στην υφαλοκρηπίδα της στην Ανατολική Μεσόγειο που εκπορεύεται από το Διεθνές Δικαιο .Απο την άποψη αυτή οι θέσεις μας για τα όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας έχουν κατατεθεί στον ΟΗΕ στις κατάλληλες περιστάσεις από το 2004. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε αυτή την θέση, που αποτελεί Εθνική πολιτική του Κράτους.

Ήδη από τις 17 Απριλίου υπήρξαν δημοσιεύματα από την ομάδα αυτή των πρώην αξιωματικών και διπλωματών ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα πέντε νησιά και η Τουρκία το έχει αποδεχθεί.

Τα πεντε νησιά, που σύμφωνα με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του τουρκικού ΥΕΘΑ Umit Yalim εγκαταλείφθηκαν στην Ελλάδα είναι: Γαύδος, Γαϊδουρονήσι, Κουφονήσι, Δίας και Διονυσάδες και μαλιστα υποστηρίζει ότι αυτό έγινε με την επιστολή που έστειλε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ Φ. Σινιριόγλου στον Γ.Γ. του διεθνούς οργανισμού Αντόνιο Γκουτιερες.

Κάνοντας λόγο για μεγάλο σκάνδαλο ο Yalim υποστήριξε ότι οι συντεταγμένες που στάλθηκαν παραδίδουν στην Ελλάδα 92.000 τ.χλμ υφαλοκρηπίδας και πέντε νησιά και ότι η επιστολή της τουρκικής κυβέρνησης είναι που άνοιξε τον δρόμο για τις γεωτρήσεις της Exxon Mobil και της Qatar Petroleum.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα πριν λίγη ώρα η Ουάσινγκτον Ποστ ανέφερε πως ΗΠΑ και Τουρκία είναι κοντά σε συμφωνία για μία ζώνη ασφαλείας στη Συρία αυτό σημαίνει πως σε λίγο καιρό η Άγκυρα θα έχει μόνο ένα μέτωπο ανοικτό, αυτό της Αν.Μεσογείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.