Νέα προπαγανδιστικά βίντεο της Άγκυρας: Συνδέουν τη νίκη στο Ματζικέρτ με την πτώση της Σμύρνης

Νέα προπαγανδιστικά βίντεο της Άγκυρας: Συνδέουν τη νίκη στο Ματζικέρτ με την πτώση της Σμύρνης

Με δύο προπαγανδιστικά βίντεο η Άγκυρα συνδέει την νίκη στο Ματζικέρτ το 1071 με την έναρξη της τελικής επίθεσης το 1922 και την πτώση της Σμύρνης

Στην Τουρκία, τη χθεσινή ημέρα την εορτάζουν ως την «ημέρα της μεγάλης επιθέσεως» κατά του Ελληνικού Στρατού που οδήγησε στην κατ’ αυτούς «απελευθέρωση» της Σμύρνης από τις «ελληνικές δυνάμεις κατοχής».

Για το λόγο αυτό σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα δύο «επετειακά βίντεο».

Και αυτό γιατί, όπως αναφέραμε και στο σχετικό ιστορικό σημείωμά μας, σαν σήμερα με το παλαιό ημερολόγιο, οι τελευταίοι Έλληνες στρατιώτες εγκατέλειπαν τη Σμύρνη και εισέρχονταν σε αυτήν οι πρώτοι Τούρκοι ιππείς.

Για την Τουρκία αυτή αποκαλείται και «εβδομάδα της νίκης», καθώς σύμφωνα και με το σχετικό tweet του τουρκικού ΥΠΑΜ, συνδέουν τη νίκη στο Ματζικέρτ στις 26 Αυγούστου 1071 με την οποία οριστικοποιήθηκε η παρουσία των Οθωμανών Τούρκων στη Μικρά Ασία σε βάρος του Βυζαντίου, με την έναρξη της «μεγάλης επίθεσης» στις 26 Αυγούστου που κατέληξε στην άλωση της Σμύρνης.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.