«Πολλή ζημιά» αλλά όχι νίκη – Η απάντηση του τ.ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκη που «άναψε φωτιές»

«Πολλή ζημιά» αλλά όχι νίκη – Η απάντηση του τ.ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκη που «άναψε φωτιές»

Πολλούς ενόχλησε η απάντηση ήξεις-αφήξεις του τέως υπουργού Εθνικής Αμυνας και τέως Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη στην ερώτηση «Αν θα νικούσαμε τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση θερμού επεισοδίου», που του τέθηκε στην τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε.

Είναι γεγονός ότι η απάντηση «Θα τους κάνουμε πολλή ζημιά. Αλλά δεν νομίζω να το επιχειρήσουν. Η αποστολή του Στρατού είναι να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση» δεν έχει καμία σχέση με την βεβαιότητα νίκης που πρέπει να αποπνέει μια τοποθέτηση από τον άνθρωπο που γνωρίζει τις Ενοπλες Δυνάμεις όσο κανείς και ήταν φυσικός και πολιτικός προϊστάμενός τους, διαδοχικά, επί χρόνια μέχρι πριν 2,5 μήνες.

«Ζημιά» έκαναν οι Ενοπλες Δυνάμεις και το 1941 στους Γερμανούς, αλλά ηττήθηκαν. «Ζημιά» πολλή, έκαναν και στους Τούρκους το 1974 στην Κύπρο, αλλά επίσης ηττήθηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το θέμα είναι να νικήσουμε όχι να κάνουμε «ζημιές». Για «ζημιές» είναι τα σκυλάδικα. Τα πεδία των μαχών είναι για νίκες…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.