ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η Άγκυρα «σπάει» το όριο των 4.000 παραβιάσεων του ΕΕΧ μέσα σε 10 μήνες! – Ξεπέρασε και το 1985!

Η Άγκυρα «σπάει» το όριο των 4.000 παραβιάσεων του ΕΕΧ μέσα σε 10 μήνες! – Ξεπέρασε και το 1985!

Mε ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ αποκάλυψε ότι οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά έφτασαν μέσα στους πρώτους 10 μήνες του 2019 τις 3,954 που αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό παραβιάσεων από το 1985!

Το 2018 οι τουρκικές παραβιάσεις ήταν 3,705 και 3,317 το 2017 σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση.

Ζεύγος τουρκικών F-16 παραβίασε τον ΕΕΧ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 18 φορές μόνο την Τρίτη.

Εκτός από τις παραβιάσεις εθνικού εναέριου χώρου, σημειώνονται επίσης παραβάσεις του FIR Αθηνών, εικονικές αερομαχίες ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, καθώς επίσης και υπερπτήσεις.

Η τουρκική «Ahval» αφιερώνει αναλυτικό άρθρο, για την αυξανόμενη ένταση στους αιθέρες του Αιγαίου, όπου και αναφέρει τα στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, σημειώθηκαν 3.520 παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη είτε αυτά είναι μαχητικά είτε κατασκοπευτικά, τα περίφημα CN-235, ενώ μέχρι και την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, έχουν σημειωθεί 434 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, με τις συνολικές να υπολογίζονται στις 3.954 παραβιάσεις.

Όλα δείχνουν πως θα σπάσει το όριο των 4.000 παραβιάσεων και μάλιστα κατά πολύ. Η αύξηση της έντασης σε τόσο μεγάλο βαθμό από την Άγκυρα καταδεικνύει δύο πράγματα:

Πρώτον ότι θεωρεί ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση αδυναμίας μετά από τόσα χρόνια μνημονίων που κόστισαν ακριβά στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και δεύτερον ότι η Άγκυρα έχει πλέον αποφασίσει να κάνει στα προσεχή χρόνια κάποια ενέργεια η οποία θεωρεί ότι θα της αποφέρει μέγιστα οφέλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.