ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουρκία: Αποχώρησε από την εκδήλωση για τον αγωγό TANAP η ελληνική αντιπροσωπεία μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν

Τουρκία: Αποχώρησε από την εκδήλωση για τον αγωγό TANAP η ελληνική αντιπροσωπεία μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν

Αποχώρησε από την τελετή εγκαινίων του αγωγού ΤΑΝΑΡ, στα Ύψαλα, της Τουρκίας η υπό τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Οικονόμου ελληνική αντιπροσωπεία και αυτό σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν ότι η συμφωνία με την Λιβύη θα προχωρήσει, ζητώντας παράλληλα από την Ελλάδα περίπου να μοιραστεί τον εθνικό της πλούτο με την χώρα του!

Πιο συγκεκριμένα ο Ερντογάν είπε κατά την αρχή της ομιλίας του ότι η Ελλάδα απειλεί τη Λιβύη:

«Οι πυλώνες αυτής της συμφωνίας θα εφαρμοστούν με ακρίβεια. Τώρα απειλούν τη Λιβύη.

Η συμφωνία θα πάει στη Βουλή και θα προχωρήσουμε.

Οι ενέργειές μας θα φέρουν ειρήνη και ευημερία, όχι σύγκρουση και αίμα», τόνισε ο Ερντογάν, για το μνημόνιο κατανόησης με το Λιβύη, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Καλώ όλες τις πλευρές στην ανατολική Μεσόγειο. Αν μετατρέψουμε την ενέργεια σε εργαλείο συνεργασίας και όχι σύγκρουσης.

Εξαιτίας της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού και της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, η ενέργεια έχει σοβαρή παγκόσμια σημασία.

Ο ενεργειακός χάρτης του κόσμου άλλαξε. Νέοι παράγοντες είναι εδώ σήμερα», δήλωσε ακόμη ο Ερντογάν.

Στη συνέχεια όμως και μετά τις… φιλολογικού τύπου προτάσεις περί συνεργασίας και ανησυχίας για την παγκόσμια αύξηση του πληθυσμού(!) ο Ερντογάν σήκωσε πάλι το “μαστίγιο” και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι τροφοδοτεί την ένταση αντί να κάτσει να μοιραστεί τον εθνικό της πλούτο με την… Τουρκία!

«Κάποιος προσπαθεί να τροφοδοτήσει την ένταση, αντί απλά να μοιραστεί τις πηγές υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στις ελληνικές αντιδράσεις που υπάρχουν για τις τουρκικές γεωτρήσεις.

«Οι πολιτικές της απειλητικής ρητορικής και των εκβιασμών χρησιμοποιούνται όπου υπάρχει η πιθανότητα δίκαιης μοιρασιάς.

Όμως, καμία χώρα δεν είναι υπεράνω του διεθνούς δικαίου. Κάναμε το επόμενο βήμα. Ούτε θα παραιτηθούμε των δικαιωμάτων μας, ούτε των Τουρκοκυπρίων, ούτε θα ζητήσουμε για κάτι που δεν έχουμε», συνέχισε ο Ερντογάν.

«Δεν αποσύρουμε τα πλοία μας από εκεί με τις φωνές και τις προκλήσεις τους», υπογράμμισε ο Ερντογάν, κάνοντας αναφορά στα δύο γεωτρύπανα, το Fatih και το Yavuz και τα δύο ερευνητικά πλοία, που έχει στείλει η Τουρκία ανοιχτά της Κύπρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.