Θορυβημένοι οι κάτοικοι του Καστελόριζου με τις προκλητικές δηλώσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν

Θορυβημένοι οι κάτοικοι του Καστελόριζου με τις προκλητικές δηλώσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν

Θορυβημένοι είναι οι κάτοικοι του Καστελόριζου με τις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις στην περιοχή, βάσει της συμφωνίας με την Λιβύη.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του νησιού, Στράτο Αμύγδαλο, ο οποίος μίλησε στη “Δημοκρατική”, υπάρχει έντονη ανησυχία, καθώς η ένταση στις σχέσεις με την Τουρκία δεν αποκλιμακώνεται.

“Δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει όλη η κατάσταση και μέχρι πού θέλει να το φτάσει ο Ερντογάν. Η παρουσία του στρατού στο νησί, μας εμπνέει ασφάλεια. Οι στρατιώτες που υπηρετούν εδώ είναι σχεδόν όσοι και οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού κι αυτός είναι ένας καθησυχαστικός παράγοντας για εμάς. Οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών, οι αναχαιτήσεις από ελληνικά είναι πιο πυκνές από προηγούμενες φορές κι αυτό εντείνει την ανησυχία μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αμύγδαλος πρόσθεσε ότι τα τηλέφωνα των μόνιμων κατοίκων αλλά και όσων βρίσκονται για εργασία στο νησί, όπως επίσης και όσων εκτίουν τη θητεία τους, δεν σταματούν να χτυπούν από συγγενείς και φίλους που κατοικούν σε άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού που ανησυχούν, όσο παρακολουθούν την ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές να κορυφώνεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ ο ίδιος δεν αναγνωρίζει το Δίκαιο της Θάλασσας, κόβει και ράβει χάρτες στα μέτρα του, εξαφανίζει νησιά και επιχειρεί να επιβάλει τις αξιώσεις με κάθε τρόπο, μακριά από την κοινή λογική. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ελπίζουμε σε αποκλιμάκωση σύντομα. Ευτυχώς η παρουσία του στρατού είναι έντονη και στη στεριά, και στη θάλασσα και στον αέρα και αισθανόμαστε ασφαλείς”, δήλωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.