Ο Ρ.Τ.Ερντογάν στη συνέντευξη που έδωσε χθες στο CNN Turk εμφανίστηκε με χάρτη(!), κι αφού «γκρίζαρε» την Κρήτη αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με την συμφωνία της Άγκυρας με την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη.

«Θα στείλουμε ερευνητικά πλοία και γεωτρύπανα στην περιοχή (τουρκική και λιβυκή ΑΟΖ), ότι βρούμε νότια θα ανήκει στη Λιβύη ότι βρούμε βόρεια θα ανήκει στην Τουρκία.» είπε ο Ερντογάν.

«Εδώ είναι ένας τόπος που προσελκύει την προσοχή, αυτή είναι η Κρήτη, δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα της Κρήτης … ανατολικά της είναι η Ρόδος. Είμαστε αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο (σ.σ.: εντελώς λάθος: Η Ελλάδα έχει 30% μεγαλύτερη ακτογραμμή από την Τουρκία): Ποιον ενοχλήσαμε με το βήμα που κάναμε»;

«Με τη συμφωνία αυτή χάλασε το σχέδιο του διδύμου Ελλήνων–Ελληνοκυπρίων, για να εγκλωβίσουν την Τουρκία στη Μεσόγειο. Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ με τον Έλληνα πρωθυπουργό και την ομάδα του κι εγώ με τους δικούς μου συνομιλήσαμε για περίπου 1,5 ώρα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Μας είπε πως ‘αυτό που κάνετε είναι παράνομο’. Του είπα ‘αν είναι παράνομο, εσείς προχωρήστε με μη παράνομες ενέργειες, λύστε έτσι το ζήτημα αυτό’. Όμως, εμείς συμφωνήσαμε με ένα κράτος…”».

«Τώρα συνεργάζονται με τον Χαφτάρ. Έχει ο Χαφτάρ κάποιο νομικό ισοδύναμο; Όχι. Στην πραγματικότητα, ο Χαφτάρ δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα αυτή τη στιγμή, αλλά είναι εκεί ως πραξικοπηματίας», κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!