Νέες υπερπτήσεις πάνω από Οινούσσες, Παναγιά και Κίναρο

Νέες υπερπτήσεις πάνω από Οινούσσες, Παναγιά και Κίναρο

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από Οινούσσες, Παναγιά και Κίναρο, στον απόηχο των δηλώσεων του Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπάρχουν νησιά των οποίων η κυριαρχία δεν έχει καθοριστεί.

Πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες πέταξαν τρία μαχητικά F-16 της Τουρκίας, ενώ το πρωί είχε καταγραφεί μία υπέρπτηση πάνω από την Κίναρο.

Το μεσημέρι, στις 14:07 και 14:08 τρία τουρκικά μαχητικά πέταξαν στα 30.000 πόδια πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά.

Το πρωί, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε μόλις 6.000 πόδια πάνω από τη νήσο Κίναρο.

Στο μεταξύ, η τουρκική προκλητικότητα κορυφώθηκε χθες με 120 παραβιάσεις του FIR Αθηνών και έξι εικονικές αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά. Τέσσερις από τις παραβιάσεις ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 σε Ανθρωποφάγους, Μακρονήσι και Οινούσσες.

Σημειώνεται, ότι σε διπλωματικό επιπεδο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε λόγο για νησιά των οποίων η κυριαρχία δεν έχει καθοριστεί.

Πρόσθεσε ότι «αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε διερευνητικές επαφές για να λύσουμε τα ζητήματα αυτά. Για να μην συμβεί πάλι κάποια κρίση των Καρντάκ (σ.σ. Ίμια)».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών που ξεκαθάριζε ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών «είναι σαφώς καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες και δεν χωρά καμία αμφισβήτηση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.