ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκικά ΜΜΕ: «Ελληνικά σκάφη υποχώρησαν στα Ίμια όταν κατέφτασαν τουρκικά»

Τουρκικά ΜΜΕ: «Ελληνικά σκάφη υποχώρησαν στα Ίμια όταν κατέφτασαν τουρκικά»

Για ένταση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας κάνουν λόγο τουρκικά Μέσα ενημέρωσης, ανήμερα της 24ης επετείου από την κρίση των Ιμίων.

Σύμφωνα με την τουρκική «Σοζτζού», που πρόσκειται στην αξιωματική αντιπολίτευση και δημοσιεύει και βίντεο, ελληνικά και τουρκικά πλοία του λιμενικού ήρθαν σήμερα αντιμέτωπα στις βραχονησίδες των Ιμίων. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής από νωρίς το πρωί σήμερα επιτηρούν τις βραχονησίδες πλησιάζοντας μέχρι 50 μέτρα τα Ίμια.

Την ίδια ώρα, 6 ελληνικά ψαροκάικα γύρω στις 11.30 το πρωί ξεκίνησαν από τη Λέρο και την Κάλυμνο και προσπάθησαν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες Ίμια. Ωστόσο, δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής δεν τα άφησαν να πλησιάσουν και αποσύρθηκαν σε απόσταση περίπου 2 μιλίων.

Σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής απέπλευσαν από την Κω και την Κάλυμνο, αλλά μόλις είδαν τα τουρκικά πλοία αποσύρθηκαν στην Καλόλιμνο. Πάντως, την ώρα της έντασης, αναφέρει το ρεπορτάζ, τα τουρκικά ψαροκάικα που βρίσκονταν στα λιμάνια της Αλικαρνασσού απέφυγαν να κατευθυνθούν στην περιοχή των Ιμίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, ελληνικά και τουρκικά σκάφη πλησίασαν μαζί τους έως και 300 μέτρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.