ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Στην κυπριακή ΑΟΖ βρίσκεται το «Oruc Reis»

Στην κυπριακή ΑΟΖ βρίσκεται το «Oruc Reis»

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα το πρωί του Σαββάτου και πλέον βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Στη θαλάσσια περιοχή στα δυτικά της Κύπρου και εντός της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται από το πρωί το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Ορούτς Ρέις», έχοντας απομακρυνθεί από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Στρατιωτική πηγή στη Λευκωσία ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το τουρκικό σκάφος καταγράφηκε να πλέει ήδη στις 9.30 πμ του Σαββάτου εντός της κυπριακής ΑΟΖ, με προορισμό την περιοχή για την οποία είχε εκδοθεί παράνομη navtex, τμήμα της οποίας περιλαμβάνει τα θαλάσσια οικόπεδα 4 και 5.

Σε ισχύ βρίσκεται η antinavtex που εξέδωσαν οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 14 Ιανουάριου, ως απάντηση στην τουρκική navtex που βάσει του προγραμματισμού της Άγκυρας ισχύει μέχρι τις 10 Απριλίου.

Προορισμός του τουρκικού πλοίου φέρεται να είναι περιοχή στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως μετέδωσε το κυπριακό πρακτορείο ΚΥΠΕ επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.