Ποιοι θα “συνεργαστούν” με τους Τούρκους…

Ποιοι θα “συνεργαστούν” με τους Τούρκους…

Οι υπουργοί που συνοδεύουν τον Α.Σαμαρά στην συνεδρίαση του “Συμβουλίου Συνεργασίας” με την Τουρκία (πρακτικά στην προσπάθεια εξευμενισμού και καλοπιάσματος του “θηρίου”) είναι οι εξής: Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρωτεργάτης του Συμβουλίου (αλίμονο…) που έφτασε στην Τουρκία την Κυριακή, οι υπουργοί Εθνικής Αμύνης Πάνος Παναγιωτόπουλος, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, Δημοσίας Τάξεως Νίκος Δένδιας, Γεωργίας Αθανάσιος Τσαυτάρης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη (έχει πουλήσεις τις μισές μαρίνες της χώρας σε Τούρκους, μην το ξεχνάμε…), Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης καθώς επίσης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπογραφεί μνημόνιο κατανόησης στον τομέα της ναυτιλίας  μεταξύ των δύο υπουργών για την  ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ ναυτιλιακών εταιριών καθώς και  της συνεργασίας στην ναυτική εκπαίδευση και στον θαλάσσιο Τουρισμό. Μνημόνιο όμως θα υπογραφεί και για την περαιτέρω συνεργασία στον τουριστικό τομέα όπου ήδη οι αφίξεις από την άλλη πλευρά του Αιγαίου έχουν υπερδιπλασιαστεί μετά την απλοποίηση των διαδικασιών για την χορήγηση βίζας.

Συμφωνίες θα υπογραφούν και για  τις ανταλλαγές και συνεργασία στον τομέα της Υγείας, στον τομέα του  Αθλητισμού και στον τομέα του  Πολιτισμού. Ιδιαίτερα σημαντική  θεωρείται η κοινή δήλωση που  θα υπάρξει μεταξύ του υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Νίκου Δένδια και του Τούρκου ομολόγου του για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν  επιχειρηματίες οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε κοινή συνεδρίαση με Τούρκους για  την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών  σχέσεων.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει επίσκεψη στο Φανάρι και συνάντηση με τον οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Μια αποστολή που θυμίζει πολύ το “συμβούλιο συνεργασίας” Γερμανίας και Πολωνίας του 1938…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμσ ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.