ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βασίλης Κοψαχείλης: «Η επανέναρξη της συζήτησης για τα ΜΟΕ θα μας φέρει μπροστά σε αρνητικά τετελεσμένα»

Βασίλης Κοψαχείλης: «Η επανέναρξη της συζήτησης για τα ΜΟΕ θα μας φέρει μπροστά σε αρνητικά τετελεσμένα»

Στην Αθήνα βρίσκεται από τη Δευτέρα τουρκική αντιπροσωπεία, στο πλαίσιο του στρατιωτικού διαλόγου για την επιλογή δραστηριοτήτων υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Σκοπός αυτών των συζητήσεων μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας είναι η αποφυγή έντασης και η μείωση του κινδύνου ατυχημάτων, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Δια θαλάσσης και αέρος οι τουρκικές προκλήσεις παρά τα ΜΟΕ
Οι συνομιλίες ανάμεσα στους 15 Έλληνες στρατιωτικούς και διπλωμάτες και τους 15 Τούρκους ομολόγους τους διεξάγονται σε «εποικοδομητικό» κλίμα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, κάτι που δε φαίνεται, ωστόσο, αρκετό να αναχαιτίσει την αναθεωρητική διάθεση της γείτονας χώρας, η οποία αυξάνει σταθερά την ένταση στο Αιγαίο. Λίγα 24ωρα μόνο πριν την άφιξη της τουρκικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, αλλά και ενώ οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονταν σε εξέλιξη, η Άγκυρα προχώρησε σε σωρεία παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και έκδοση 16 NAVTEX δεσμεύοντας περιοχές σε όλο το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δυτικά της Κύπρου.

Επιμένει ο Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε έως τέλους το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο
«Υπό δυσμενέστερες συνθήκες για εμάς, σε σχέση με το παρελθόν, πραγματοποιείται η επανέναρξη των συζητήσεων για τα ΜΟΕ», σχολίασε ο διεθνολόγος και γεωστρατηγικός αναλυτής, Βασίλης Κοψαχείλης, μιλώντας στο Sputnik.

Όπως εξήγησε, «πλέον, εκτός του εκβιαστικού casus belli, έχουμε και το τουρκολυβικό μνημόνιο, και πάμε σε διάλογο με την Τουρκία χωρίς να θέτουμε ως ελάχιστη προϋπόθεση την απόσυρσή του, προκειμένου να προχωρήσει κάθε προσπάθεια συνδιαλλαγής. Ως εκ τούτου, διπλωματικά, ξεκινάμε την προσπάθεια από λάθος βάση».

Τα ελληνοτουρκικά κρίνονται τελικά στη Λιβύη
Ο κύριος Κοψαχείλης αναρωτήθηκε για τον στόχο που έχει θέσει η Ελλάδα προσερχόμενη στον διάλογο σχετικά με τα ΜΟΕ. «Εάν στόχος μας είναι το να κερδίσουμε χρόνο, ταυτόχρονα θα έπρεπε – στο βαθμό του εφικτού – να ενισχύουμε την εθνική μας άμυνα, κάτι το οποίο, παρά τον βομβαρδισμό σχετικών ειδήσεων, δε συμβαίνει ή τουλάχιστον δε συμβαίνει προς την κατεύθυνση που θα έπρεπε».

Ο έμπειρος αναλυτής, καταλήγοντας, έκρουσε τον κώδωνα για «νέα τετελεσμένα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που δεν θα είναι υπέρ μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Φοβάμαι ότι η επανέναρξη της συζήτησης για τα ΜΟΕ θα μας εμπλέξει σε νέες λεπτομέρειες βολικές προς την Τουρκία, οι οποίες, και λόγω της ψυχοσύνθεσης του ελληνικού λαού, θα περάσουν απαρατήρητες, και τελικά θα βρεθούμε μπροστά σε νέα τετελεσμένα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.