Κωνσταντίνος Γκιουλέκας για τα «κύματα» αλλοδαπών από την Τουρκία: «Στον ωμό εκβιασμό απαντάμε με φύλαξη των συνόρων»

Κωνσταντίνος Γκιουλέκας για τα «κύματα» αλλοδαπών από την Τουρκία: «Στον ωμό εκβιασμό απαντάμε με φύλαξη των συνόρων»

«Στον ωμό εκβιασμό του Ερντογάν, η Ελλάδα απαντά με πολύ προσεκτική φύλαξη των συνόρων», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ενώ κάλεσε την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα κάνει η Τουρκία, εμείς κινούμαστε σε συγκεκριμένους άξονες. Η κυβέρνηση απαντά με πολύ προσεκτική φύλαξη των συνόρων, τόσο των θαλασσίων όσο και των ηπειρωτικών. Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Ελέγχεται ξεχωριστά η περίπτωση του κάθε ανθρώπου που έρχεται και όποιος δεν δικαιούται να τύχει ανθρωπιστικής βοήθειας και ασύλου στη χώρα μας, επαναπροωθείται πίσω στη χώρα από την οποία ήρθε. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό, δεν είναι ελληνικό. Σε ό,τι μας αφορά, έχουμε μιλήσει για την ταχεία απονομή ασύλου, για τις κλειστές δομές που προωθούμε άμεσα κι από κει και πέρα επαναπροώθηση όσων δεν δικαιούνται άσυλο».

«Απαραίτητη η αναθεώρηση του Δουβλίνου»

«Πρόκειται για ωμό εκβιασμό του Ερντογάν προς ολόκληρη την Ευρώπη και προς την Ελλάδα, που δείχνει ακριβώς ότι χρησιμοποιεί το προσφυγικό για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα. Αυτά τα έχουμε ήδη θέσει στους Ευρωπαίους εταίρους μας, εξηγώντας πώς η Τουρκία εκβιάζει μέσω του προσφυγικού ζητήματος. Η Ελλάδα θέτει συνεχώς το θέμα των μεγάλων προσφυγικών ροών υπόψιν της ΕΕ και θα το θέσει εκ νέου. Πρέπει οπωσδήποτε να αναθεωρηθεί το Δουβλίνο, δεν μπορεί να συνεχίσει να ισχύει με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το θέμα, τονίζοντας, όμως, ότι ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Πρέπει το κάθε κράτος μέλος της ΕΕ να δείξει μια στάση αλληλεγγύης και υπευθυνότητας, κάτι που, ως τώρα, δεν έχουμε δει από πάρα πολλά κράτη», όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ, στο sputnik.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο κύριος Γκιουλέκας υπογράμμισε την αδυναμία υποδοχής νέων ροών στα νησιά του Αιγαίου: «Τα νησιά μας δεν μπορούν να δεχτούν ούτε έναν ακόμη πρόσφυγα. Προσπαθούμε να τα αποσυμφορήσουμε και να αποκαταστήσουμε την ηρεμία και την καθημερινότητα φτιάχνοντας κλειστές δομές. Δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει η τραγική εικόνα της Μόριας, ούτε στη Λέσβο, ούτε πουθενά»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.