Ι.Καραγκιούλ: «Η Αθήνα μετατρέπει τα νησιά σε στρατιωτικές βάσεις – Ήρθε η σειρά μας: Μετά την Μεσόγειο το Αιγαίο»

Ι.Καραγκιούλ: «Η Αθήνα μετατρέπει τα νησιά σε στρατιωτικές βάσεις – Ήρθε η σειρά μας: Μετά την Μεσόγειο το Αιγαίο»

Νέες προκλητικότατες δηλώσεις από την τουρκική πλευρά. Το «δεξί» χέρι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καραγκιούλ, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Γενί Σαφάκ», αποκαλύπτει τα πραγματικά σχέδια που έχει η Άγκυρα για το Αιγαίο.

Ισχυρίζεται ότι εφόσον η Ελλάδα έχει παραβιάσει τη συνθήκη για τον αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου, «τώρα είναι η σειρά μας. Μετά τη Μεσόγειο το Αιγαίο», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την τουρκική φιλο-κυβερνητική εφημερίδα, η Γαλλία δεν κατάφερε να πείσει την Ιταλία και το Ισραήλ να υπογράψουν τη διακήρυξη εναντίον της Τουρκίας. Μάλιστα επισημαίνεται ότι η Ιταλία δεν συμμετείχε ούτε στην υπογραφή για την κατασκευή του αγωγού EastMed στην Αθήνα, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ στην Ευρώπη, ενώ από την άλλη διεξάγει συχνά στρατιωτικές ασκήσεις με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό στην ανατολική Μεσόγειο.

Από την άλλη το Ισραήλ, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εφημερίδας, βλέπει τα όνειρά του για τον EastMed να εξανεμίζονται και στέλνει μήνυμα εξομάλυνσης των σχέσεων με την Τουρκία.

Όπως έγραψε συγκεκριμένα:

«Τώρα όλο το CHP (σ.σ. Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) θα βρεθεί στο πλευρό της Ελλάδας και θα επιτεθεί στην Τουρκία! Οι MKO της Τουρκίας, των Τουρκικών Δημοκρατιών και των Βαλκανίων ξεκινούν δικαστικό αγώνα για την παράδοση στην Τουρκία 12 νησιών. Η Αθήνα μετατρέποντας τα νησιά σε στρατιωτικές βάσεις, παραβίασε τον όρο περί ‘αφοπλισμού’. Άρα τώρα ήρθε η σειρά μας. Μετά τη Μεσόγειο το Αιγαίο!».

Την ίδια ώρα, η ίδια εφημερίδα που ανήκει σε όμιλο φίλα προσκείμενο στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν σχολιάζει ότι η μη συμμετοχή Ιταλίας και Ισραήλ στην πενταμερή ερμηνεύεται ως ρήγμα στον «άξονα του κακού», όπως χαρακτηρίζει τη συμμαχία της Γαλλίας, Αιγύπτου, Ελλάδας, ΗΑΕ και Κύπρου, ενώ χαρακτηρίζει «σκανδαλώδη» την κοινή διακήρυξη της πενταμερούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/ibrahimkaragul/status/1260534738084823040

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.