ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Με καπνογόνα και υδροφόρες ετοιμάζεται η Αστυνομία για τυχόν προσπάθειες εισόδου παράνομων μεταναστών στον Έβρο

Με καπνογόνα και υδροφόρες ετοιμάζεται η Αστυνομία για τυχόν προσπάθειες εισόδου παράνομων μεταναστών στον Έβρο

Οι ελληνικές Αρχές γνωρίζουν, όπως εξηγούν αρµόδιες πηγές σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι ο τουρκικός µηχανισµός που ενεργοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου για τη µαζική µεταφορά ανθρώπων από την ενδοχώρα στον Εβρο εξακολουθεί να υπάρχει.

«Εάν θα τεθεί ξανά σε λειτουργία, το ξέρει µόνο η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Εµείς αυτό που ξέρουµε είναι ότι έχουν διαθέσιµα τα “εργαλεία” για να δηµιουργήσουν ξανά σκηνικό έντασης.

Στην ελληνοτουρκική µεθόριο θα επιχειρούν συνολικά 1.050 αστυνοµικοί, ενώ στην περιοχή παραµένουν 100 άντρες της Frontex. Οι διµοιρίες των ΜΑΤ θα χρησιµοποιηθούν ως «οµάδες κρούσης» στην περίπτωση που επιχειρηθεί µαζική διέλευση ατόµων. Βασικό µέτρο αποτροπής θα είναι η χρήση χηµικών, ενώ εάν χρειαστεί θα «επιστρατευτούν» τα υδροφόρα οχήµατα εκτόξευσης νερού. Κατά µήκος του ποταµού θα περιπολούν έµπειροι συνοριοφύλακες και άντρες των Ενόπλων ∆υνάµεων.

Η ελληνική πλευρά έχει «χαρτογραφήσει» τέσσερα σηµεία, τα οποία έχουν µπει στο στόχαστρο των διακινητών. Πρόκειται για περιοχές που λόγω της γεωγραφικής θέσης τους θεωρούνται από τα κυκλώµατα και τους υποκινητές τους «εύκολος στόχος» για να περάσουν µετανάστες. Μέχρι την ολοκλήρωση της επέκτασης του φράχτη, τα σηµεία αυτά θα µετατραπούν σε «φρούρια». Πρόκειται για το «Πέταλο», το «Κτήµα Τσιρώζη», τον «Νεραϊδότοπο» και την «Πράσινη Πόρτα».

Η Ελληνική Αστυνοµία έκανε απολογισµό του «υβριδικού πολέµου» του περασµένου Μαρτίου και είδε τις «τρύπες» της οριογραµµής που στοχοποιήθηκαν όταν έγινε αντιληπτό ότι οι Καστανιές είναι «σφραγισµένες». Παράλληλα, στα σηµεία αυτά συνεχίζονται τα οχυρωµατικά έργα και η κατασκευή τεχνικών εµποδίων µε την τοποθέτηση ειδικών συρµατοπλεγµάτων (κονσερτίνες).

Οι αστυνοµικοί έχουν προµηθευτεί νέες θερµικές κάµερες, τα drones «σαρώνουν» την οριογραµµή, ενώ οι σταθερές κάµερες έχουν τη δυνατότητα λήψης εικόνας ακόµα και σε απόσταση 12 χιλιοµέτρων. Πηγές από τον Εβρο σηµειώνουν ότι οι Τούρκοι παρατηρούν τις οχυρωµατικές εργασίες της ελληνικής πλευράς. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν στήσει πολλές διάσπαρτες σκηνές κατά µήκος των συνόρων, όπου εκτελούν υπηρεσία όλο το 24ωρο στρατοχωροφύλακες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σηµειώνουν, πάντως, ότι σε περίπτωση επανάληψης των επεισοδίων του Μαρτίου τονίζουν ότι η Τουρκία θα έχει απέναντί της και τις χώρες της ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.