ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα: «Ξεκάθαρη η θέση μας για την αν. Μεσόγειο – Η Ελλάδα δεν δέχεται διάλογο» (βίντεο)

Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα: «Ξεκάθαρη η θέση μας για την αν. Μεσόγειο – Η Ελλάδα δεν δέχεται διάλογο» (βίντεο)

Το… παράπονο του εξέφρασε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, που υποστήριξε ότι η χώρα του καλεί σε διάλογο την Ελλάδα, για την ανατολική Μεσόγειο, όμως η Ελλάδα δεν ανταποκρίνεται. Ερώτημα βέβαια παραμένει το τι ακριβώς έχουν να συζητήσουν οι δύο πλευρές…

Σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο χαρακτήρισε τις θέσεις της Άγκυρας, ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν.

Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, ο Τούρκος πρέσβης -ο οποίος εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών τη Δευτέρα- υποστήριξε ότι οι θέσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων και της οριοθέτησης, του Κυπριακού, της έρευνας για υδρογονάνθρακες και της Λιβύης, είναι γνωστές και διαφανείς, με τις κινήσεις της Άγκυρας –όπως συμπλήρωσε- να γίνονται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Επιπλέον, ο πρέσβης της Τουρκίας ανέφερε –κατά τις ίδιες πηγές- ότι η Άγκυρα έχει επανειλημμένα καλέσει σε διάλογο την Ελλάδα, δίχως να υπάρξει ανταπόκριση.

Βάσει των ίδιων πηγών, ο κ. Οζούγκεργκιν είπε ότι ποτέ δεν είναι αργά για τους γείτονες να συζητήσουν και να ακούσουν και ο ένας τον άλλο.

Επέμεινε δε ότι το κλειδί είναι να μιλούν μεταξύ τους και όχι να μιλά ο ένας για τον άλλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.