Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Παραγιουδάκης: Ελληνοτουρκικά και τα «κλειδιά» της κυριαρχίας (βίντεο)

Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Παραγιουδάκης: Ελληνοτουρκικά και τα «κλειδιά» της κυριαρχίας (βίντεο)

Στην εκπομπή «Αντιθέσεις» μίλησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ , στρατηγός ε.α. , Μανούσος Παραγιουδάκης, όπου και αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά και στα «κλειδιά» της κυριαρχίας.

Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μέριλαντ και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας που συμμετείχε στη 3η Διάσκεψη στο Montego Bay για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας το 1982, Θεόδωρος Καρυώτης από την Ουάσιγκτον , σε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις Θαλάσσιες Ζώνες , τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις θέσεις των μεγάλων γεωπολιτικών παικτών στην περιοχή.

Η στρατηγική της Αποτροπής και το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα , η Θράκη και γιατί η οριοθέτηση με την Αίγυπτο είναι η κρισιμότερη σε συνδυασμό με την Κύπρο

Η Αιγιαλίτιδα Ζώνη και οι Οριοθετήσεις, τα σημεία πρόσοψης ακτών και τα σημεία βάσης , οι ευθείες γραμμές βάσης και η εξήγηση των μετρήσεων με κλειστούς κόλπους.

Το Δίκαιο της Θάλασσας και η σχέση του με την συνολική κα την τμηματική οριοθέτηση , οι συντεταγμένες, το Τουρκολιβυκό σύμφωνο και γιατί το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου είναι το «κλειδί» για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Κρήτη και πως η Αιγιαλίτιδα ζώνη 12 ναυτικών μιλίων μπλοκάρει την σχέση Τουρκίας – Σάρατζ.

Αποκαλύψεις για το «ελληνικό παράδοξο» των 6 και 10 ναυτικών μιλίων σε χωρικά ύδατα και εναέριο χώρο

Οι περίεργες αποφάσεις για την Στρογγύλη , αλλά και ποιος και γιατί απαίτησε από την Κύπρο να οριοθετήσει την ΑΟΖ της με την Αίγυπτο 8 ναυτικά μίλια πριν την σωστή οριοθέτηση, πως η Αίγυπτος το χρησιμοποιεί σήμερα έναντι της Ελλάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην εκπομπή παρεμβαίνουν : Ο Καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ Βασίλης Αδαμίδης -Η διδάκτορας του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας της Νομικής Σχολής Αθηνών – Νομικός, Κέρη Μαυρομάτη , πρώην Ειδικός Σύμβουλος Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για το Κοινοτικό και το Διεθνές Δίκαιο Θαλάσσιων Μεταφορών. Και ο Ηρακλής Καλογεράκης υποναύαρχος ε.α. με θητεία στην Διεύθυνση Ναυτικών Επιχειρήσεων στο ΓΕΕΘΑ – το ΝΑΤΟ και το Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SHAPE) . Μία μεγάλη συζήτηση για τα κρίσιμα Εθνικά Θέματα και την Γεωπολιτική Σκακιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.