Γελοία η τουρκική προπαγάνδα: Η «Yeni Safak» έκανε την φρεγάτα «Λήμνος»… «καρχαρία» (φώτο)

Γελοία η τουρκική προπαγάνδα: Η «Yeni Safak» έκανε την φρεγάτα «Λήμνος»… «καρχαρία» (φώτο)

Στο συμβάν με την φρεγάτα «Λήμνος» στέκεται η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», όμως το φωτομοντάζ που έκανε ήταν… υπερβολικά γελοίο.

Η τουρκική προπαγάνδα θα ήταν για γέλια, αν δεν διακυβεύονταν κυριαρχικά δικαιώματα.

Σαν να μην της φτάνουν τα κουτσά ελληνικά που βάζει στο στόμα του Ερντογάν, τώρα χρησιμοποιεί και παραποιημένες φωτογραφίες της φρεγάτας «Λήμνος».

Όμως η τουρκική προπαγάνδα πρέπει να απευθύνεται τουλάχιστον σε αφελείς, αν κρίνει κανείς από τα χονδροειδέστατα μοντάζ που χρησιμοποιεί.

Δείτε και μόνοι σας.

Η ιστοσελίδα της Yeni Safak φιλοξενεί άρθρο υπό τον τίτλο «πλήρωσαν βαρύ τίμημα» υποστηρίζοντας ότι αποκαλύπτει για πρώτη φορά τη ζημιά που υπέστη η ελληνική φρεγάτα, κατά την «επαφή» της με την τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis».

Το άρθρο είναι αυτό:

Η φωτογραφία της φρεγάτας «Λήμνος» που φιλοξενεί η Yeni Safak, είναι αυτή:

Κι εδώ είναι που αποκαλύπτεται η τουρκική προπαγάνδα. Ένας προσεκτικός παρατηρητής θα δει κάποιες κάθετες γραμμές στο μπροστινό μέρος του ελληνικού πλοίου.

Και πολύ σωστά θα τις παρατηρήσει. Δείχνουν να είναι τα βράγχια στο κεφάλι ενός… καρχαρία! Γιατί η τουρκική προπαγάνδα αυτή την φωτογραφία βρήκε πρόχειρη, αυτήν φαίνεται χρησιμοποίησε: το ρύγχος ενός καρχαρία. Με κάποιο «τέχνασμα» μέσω υπολογιστή, μοιάζει να «προσάρμοσε» το κεφάλι στην πλώρη του «Λήμνος».

Για του λόγου το αληθές, δείτε την ίδια φωτογραφία μεγενθυμένη:

Προφανώς επειδή κατάλαβαν ότι το θέμα ήταν τόσο οφθαλμοφανές όσο και στα όρια του γελοίου, άλλαξαν στη συνέχεια την φωτογραφία. Ο παρατηρητικό αναγνώστης θα δει ότι η πρώτη ανάρτηση με τον καρχαρία είναι στις 14:07 και η δεύτερη στις 14:33.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.