ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ευχαριστίες Ι. Κασουλίδη προς Δ. Αβραμόπουλο

Ευχαριστίες Ι. Κασουλίδη προς Δ. Αβραμόπουλο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, χαιρετίζει τη στάση που τήρησε ο Έλληνας ομόλογός του, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προς τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, μέσω της χθεσινής (28 Μαρτίου) απάντησής του επί επιστολής, που απέστειλε ο τελευταίος, στις 25 Μαρτίου 2013.

Η απάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών «αποτελεί ακόμη μια εκδήλωση της αμέριστης και ανιδιοτελούς συμπαράστασης της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού στον αγώνα μας για δίκαιη και διαρκή λύση του κυπριακού προβλήματος, η οποία να αποκαθιστά την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας» τονίζει ο Κύπριος υπουργός.

Απευθυνόμενος, δε, στον Τούρκο υπουργό, ο κ. Κασουλίδης σημειώνει ότι η κυπριακή κυβέρνηση επιθυμεί και επιδιώκει λύση του κυπριακού προβλήματος το συντομότερο δυνατό, μέσω διαπραγματεύσεων στη βάση και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, και στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

«Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου, περιλαμβανομένων και των υδρογονανθράκων, ανήκει στο μόνο κράτος στην Κύπρο, την Κυπριακή Δημοκρατία και το σύνολο του κυπριακού λαού» σημειώνει ο Κύπριος ΥΠΕΞ και ξεκαθαρίζει ότι με τη λύση του Κυπριακού, ο φυσικός πλούτος της Κύπρου, περιλαμβανομένων και των υδρογονανθράκων, θα παραμείνει «στην ιδιοκτησία του κυπριακού κράτους, όπως αυτό θα μετεξελιχθεί με τη λύση, και στον κυπριακό λαό, ο οποίος αποτελείται από τις δύο κοινότητες της Κύπρου, ενώ δεν περιλαμβάνει βεβαίως τους εποίκους».

Η κυπριακή κυβέρνηση, δηλώνει ο κ. Κασουλίδης, «απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ιδέα και πρόταση για λύση δύο κρατών». Οι συμφωνίες του 1960, στις οποίες αναφέρεται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, δημιούργησαν, επισημαίνει, ένα κράτος στην Κύπρο. «Η Τουρκία, η οποία αρέσκεται στο να επαναλαμβάνει ότι είναι εγγυήτρια δύναμη, θα πρέπει να θυμάται ότι υπέγραψε συμφωνίες, οι οποίες εγγυούνταν την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι τουρκικές αναφορές σε δύο λαούς, σε συνιδιοκτησία του νησιού, σε ισομερή διαμοιρασμό των υδρογονανθράκων και σε δύο κράτη στην Κύπρο συνιστούν άρνηση και παραβίαση των όσων η ίδια εγγυήθηκε» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κασουλίδης.   

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.