Τούρκοι απόστρατοι: «Τα νησιά του Αιγαίου πρέπει να αποστρατικοποιηθούν για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά μας»

Τούρκοι απόστρατοι: «Τα νησιά του Αιγαίου πρέπει να αποστρατικοποιηθούν για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά μας»

Οι απόστρατοι Τούρκοι ναύαρχοι Τζιχάτ Γιαϊτζί και Τζεμ Γκιουρντενίζ, ζητούν την «αποστρατικοποίηση» των νησιών του Αιγαίου, δημιουργώντας σχετικό κλίμα στην τουρκική κοινή γνώμη, υποστηρίζοντας προκλητικά πως αποτελεί κίνδυνο για την «εθνική ασφάλεια» της Τουρκίας.

Σχετικές απόψεις των Γιαϊτζί και Γκιουρντενίζ, φιλοξενεί τελευταίο δημοσίευμά της αγγλικής έκδοσης της Daily Sabah, με τίτλο: «Ελλάδα με την στρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου κοντά στην ηπειρωτική Τουρκία αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια».

Επισημαίνοντας πως η Λήμνος βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα Στενά της Κωνσταντινούπολης, ο Τζιχάτ Γιαϊτζί υποστήριξε πως ο οπλισμός της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Κω και του Καστελόριζου αποτελεί επίσης σοβαρή απειλή για την Τουρκία. «Η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί παράνομα αυτά τα νησιά με το πρόσχημα μιας« τουρκικής απειλής».

Ωστόσο, το επιχείρημα αυτής της απειλής είναι εντελώς αβάσιμο, καθώς η Τουρκία μέχρι σήμερα ούτε επιτέθηκε σε κανένα νησί ούτε κατέλαβε αυτά. Αυτά τα νησιά στρατιωτικοποιούνται όχι ενάντια σε μια τουρκική απειλή αλλά για να απειλήσουν την Τουρκία». Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι η Αθήνα ανέπτυξε ρωσικούς πυραύλους S-300 στο ελληνικό νησί της Κρήτης, οι οποίοι πρόκειται να αναβαθμιστούν την επόμενη εβδομάδα από τη Μόσχα. «Το ΝΑΤΟ πρέπει να το δει αυτό, αλλά κανείς δεν υψώνει τη φωνή του» δήλωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ο Τζεμ Γκιουρντενίζ σχολίασε: «Η Ελλάδα παραβίασε συνεχώς το καθεστώς της μη στρατιωτικοποίησης, κάτι που πρέπει να θεωρηθεί ως άμεση απειλή για την τουρκική ασφάλεια. Πρόσθεσε πως οι μεγάλες δυνάμεις και οι υπογράφοντες τις σχετικές συνθήκες υπαγόρευαν ότι τα νησιά αυτά πρέπει να αποστρατικοποιηθούν για τη διαφύλαξη και την προστασία των συμφερόντων της Τουρκίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.