Άγκυρα για το εξευτελιστικό «στήσιμο» του Ν.Δένδια στον αέρα: «Το κάναμε για το καλό του»!

Άγκυρα για το εξευτελιστικό «στήσιμο» του Ν.Δένδια στον αέρα: «Το κάναμε για το καλό του»!

H Άγκυρα μετά το «τεχνικό λάθος» απάντησε επισήμως για το συμβάν με το αεροσκάφος του Ν.Δένδια, διαμέσου του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, ότι φταίει η ελληνική πλευρά που δεν είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης και πως δεν του δόθηκε άδεια να εισέλθει στον τουρκικό εναέριο χώρο για το καλό του Έλληνα ΥΠΕΞ!

“Δεν καθυστερήσαμε επίτηδες το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Νίκο Δένδια” τονίζει η τουρκική πλευρά. Όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, “οι αναφορές ότι καθυστερήσαμε το αεροπλάνο του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Δένδια δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα” και πρόσθεσε ότι “το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Ιράκ χωρίς να υποβάλει σχέδιο πτήσης. Τα σχέδια πτήσεων διαβιβάζονται μέσω του συστήματος Eurocontrol και αυτό το σχέδιο δεν διαβιβάστηκε”.

Σύμφωνα με τον κ. Ακσόι, “τη στιγμή που το αεροσκάφος πλησίαζε τον εναέριο χώρο μας, αμέσως ζητήσαμε το σχέδιο από τις ιρακινές Αρχές και η πτήση συνεχίστηκε μόλις λάβαμε τα δεδομένα”. Όπως είπε μάλιστα “δεν είναι δυνατόν για κανένα αεροπλάνο να εκτελεί πτήσεις χωρίς σχέδιο”. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι “και σε αυτή την περίσταση, ήταν απαραίτητο να τηρηθεί το τυπικό κατά γράμμα για την ασφάλεια του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών πρώτα από όλα”.

Υπενθυμίζεται ότι επί 20 λεπτά αναγκάστηκε το αεροπλάνο που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών από τη Βαγδάτη του Ιράκ στην Αθήνα να κάνει κύκλους στον αέρα γιατί οι τουρκικές αρχές, ενώ είχαν σχέδιο πτήσης και γνώριζαν πως επρόκειτο για πτήση VIP, όταν το κυβερνητικό Embraer έφτασε στα σύνορα με το Ιράκ, αρνήθηκαν να του επιτρέψουν την υπέρπτηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αθήνα ζήτησε εξηγήσεις από την Τουρκία, εκφράζοντας την πρόθεσή της για διάβημα διαμαρτυρίας και η πρώτη «απάντηση» ήταν πως επρόκειτο για… τεχνικό λάθος της αρμόδιας τουρκικής υπηρεσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.