Το Ελληνοτουρκικό επιμελητήριο καλεί τους Τούρκους να συμμετάσχουν στην αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ!

Το Ελληνοτουρκικό επιμελητήριο καλεί τους Τούρκους να συμμετάσχουν στην αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ!

Κάλεσμα στους Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην αγορά βιομηχανικών μονάδων στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρόεδρος του ελληνοτουρκικού επιμελητηρίου, κ. Δημήτρης Παπανικολάου, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ. Μεταξύ άλλων, πρότεινε ως παράδειγμα μια ενδεχόμενη συμμετοχή της Tupras στην διαδικασία αποκρατικοποίησης των ΕΛΠΕ αναφέρει το trt Haber.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, «κάθε ημέρα 1000 άνθρωποι χάνουν την δουλειά τους στην Ελλάδα και θα εκτιμούσαμε το ενδιαφέρον των Τούρκων επιχειρηματιών για αυτά τα εργοστάσια». Ο κ. Παπανικολάου, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της Neon Energy, κάλεσε τους Τούρκους να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την πώληση του μεριδίου του ελληνικού δημοσίου στα ΕΛΠΕ, λέγοντας ότι το θέμα έχει συζητηθεί μεταξύ του ιδίου και της Τουρκικής Ανώνυμης Εταιρείας Διυλιστηρίων Πετρελαίου, Tupras, αλλά η διοίκησή της παραμένει διστακτική.

«Τα μερίδια του δημοσίου θα ιδιωτικοποιηθούν σύντομα και θα είναι διαθέσιμα και σε Τούρκους, όπως και σε κάθε άλλον», σχολίασε ο κ. Παπανικολάου.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ροδόπης, Αχμέτ Ραήφ Χατζή Οσμάν, τόνισε σχετικά με το θέμα των τουρκικών επενδύσεων ότι έχουν γίνει επαφές με τα τουρκικά επιμελητήρια ώστε να ενημερωθούν για την κατάσταση στην Ελλάδα και στη Ροδόπη, όπου σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν απομείνει εν λειτουργία μόνο 5-6 εργοστάσια από ένα σύνολο 96 εργοστασίων.

«Τα επιμελητήρια θέλουν και εκείνα να αναλάβουν Τούρκοι επιχειρηματίες τα εργοστάσια που κλείνουν. Υπάρχουν αιτήματα και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Η επιθυμία μας είναι μια ενισχυμένη συνεργασία με την βιομηχανικά ανεπτυγμένη Τουρκία», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.