ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τρεις φορές ανακάλυψαν οι ελληνικές ανθυποβρυχιακές δυνάμεις τα τουρκικά υποβρύχια μέσα σε ένα 24ωρο

Τρεις φορές ανακάλυψαν οι ελληνικές ανθυποβρυχιακές δυνάμεις τα τουρκικά υποβρύχια μέσα σε ένα 24ωρο

Στο κυνηγητό των υποβρυχίων που μαίνεται στο Αιγαίο οι Τούρκοι έχουν ηττηθεί κατά κράτος, καθώς από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου μέχρι και χθες, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, το Πολεμικό Ναυτικό έχει εντοπίσει και «ξετρυπώσει» τουλάχιστον τρεις φορές τουρκικά υποβρύχια που κινούνταν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τόσο τα ελληνικά πλοία, όσο και τα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού, αξιοποιώντας στο έπακρο τις ανθυποβρυχιακές τους συσκευές, sonar και radar, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στα πληρώματα των τουρκικών υποβρυχίων και προφανώς προκάλεσαν πανικό στα πληρώματά τους με τους συνεχόμενους βομβαρδισμούς εντοπισμού από τα sonar, καθώς δεν μπορούν να γνωρίζουν ούτε τι συμβαίνει στην επιφάνεια, ούτε τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Και ενώ οι ελληνικές δυνάμεις εντοπίζουν το ένα μετά το άλλο τα τουρκικά υποβρύχια, τα ελληνικά παραμένουν άφαντα για ακόμα μία φορά, προκαλώντας νευρική κρίση στην Άγκυρα. Μάλιστα οι Τούρκοι στην προσπάθειά τους να τα εντοπίσουν χρησιμοποιούν σχεδόν το σύνολο του ανθυποβρυχιακού τους στόλου, ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου, καθώς και κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN -235, χωρίς όμως να έχουν καταφέρει τίποτα.

Τονίζεται πως στα χαρακτηριστικά των ελληνικών υποβρυχίων η πρόωση θα επιτυγχάνεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 3.900 kW σε συνδυασμό με το σύστημα αναερόβιας πρόωσης (AIP), την παραγωγή δηλαδή ηλεκτρικής ενέργειας από κυψέλες υγρών καυσίμων.

Το σύστημα αυτό απαλλάσσει τα Υ/Β αυτού του τύπου (όποτε επιχειρησιακά απαιτείται) από τη διαδικασία εκτελέσεως αναπνευστήρα για τη φόρτιση των συστοιχιών του, μια διαδικασία που καθιστά τα Υ/Β ευάλωτα σε εντοπισμό από ανθυποβρυχιακές μονάδες.

Ενδεικτικές ήταν εξάλλου και οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας στις αρχές Οκτωβρίου στη Βουλή.

«Ακόμα ψάχνουν οι τουρκικές δυνάμεις να βρουν τα υποβρύχια 214 του Πολεμικού Ναυτικού». Όπως είχε πει ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή, τα παραπάνω υποβρύχια έχουν ειδικά χαρακτηριστικά όσον αφορά την πρόωση, δηλαδή ένα σιωπηλό σύστημα, και δεν γίνονται αντιληπτά από τα ελικόπτερα ή τα αεροπλάνα ή τα πλοία που τα ψάχνουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για τα πιο άρτια οπλικά συστήματα για το Πολεμικό Ναυτικό, που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα χρήσιμα κατά την κρίση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο προ ολίγου διαστήματος, είχε πει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.