ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Turkiye: «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ»

Turkiye: «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ»

Η τουρκική νίκη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ άνοιξε την «όρεξη» στους Τούρκους για την Δυτική Θράκη.

Σε άρθρο της με τίτλο: «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ» η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Turkiye υποστηρίζει ότι η νίκη των Αζέρων επί των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ «προκάλεσε μεγάλη ανησυχία» στην Ελλάδα.

Κι επικαλείται άρθρο του αναλυτή Iωάννη Φριτζαλά στην Greek City Times, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στη Δυτική Θράκη, όπως και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου ο άξονας Άγκυρας-Αζερμπαϊτζάν υπονόμευσε την εθνική κυριαρχία, με μια παρόμοια μέθοδο, την οποία εφαρμόζει επί χρόνια στη βορειοανατολική γωνιά της Ελλάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κι υπογραμμίζει την αναφορά του Έλληνα αναλυτή ότι «η τουρκική διπλωματία βγαίνει ενισχυμένη από την σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (…) κι ίσως αργά ή γρήγορα η Δυτική Θράκη (μαζί με όλες τις άλλες διαφωνίες Ελλάδας και Τουρκία) να είναι επόμενη στην ατζέντα. Κι αυτό θα θέσει την εξουσία στην Ελλάδα σ’ ένα δίλημμα, στο οποίο υποβλήθηκε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας πρόσφατα. Η οδυνηρή συνθηκολόγηση που υποχρεώθηκε να υπογράψει ο Αρμένιος πρωθυπουργός είναι τώρα μπροστά μας ένα επώδυνο ιστορικό προηγούμενο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.