ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

πειραματικό

πειραματικό

Θερμά επεισόδια μεταξύ Ελλάδας – Tουρκίας προκαλούσε η πλεύση ερευνητικών σκαφών για πετρέλαιο στο Αιγαίο από τη δεκαετία του ’70.

Αμερικανικά τηλεγραφήματα φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Τα Νέα, αξιοποιώντας τη νέα εφαρμογή του Wikileaks, τα οποία αποκαλύπτουν όλο το διπλωματικό παρασκήνιο των ερευνών που έκανε το 1974 το σκάφος «Τσανταρλί» και το 1976 το σκάφος «Σισμίκ».

Αμερικανοί διπλωμάτες έπειτα από συναντήσεις με τούρκους αξιωματούχους τον Ιούνιο του 1974 διέδιδαν το μήνυμα ότι οι Έλληνες ήθελαν να φοβίσουν τις ξένες εταιρείες ώστε να μην προχωρήσουν σε έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα αυτά.

Tώρα πως γίνεται ενώ η Τουρκία αμφισητεί το Διεθνές Δίκαιο, οι αμερικανοί αξιωματούχοι να υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα φοβίζει τις ξένες εταιρίες, είναι κάτι πουοι ΗΠΑ κάποτε θα πρέπει να μας εξηγήσουν όπως, και τον έρωτά τους για την Τουρκία, οτιδήποτε και αν συμβεί.

Οι δεσμοί των ΗΠΑ με την Τουρκία δεν διαρρηγνύονται ποτέ ακόμα και όταν οι Τούρκοι απογοητεύουν τους Αμερικανούς, κάτι που έκαναν στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.