Ο Α. Νταβούτογλου για το Κυπριακό και την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών

Ο Α. Νταβούτογλου για το Κυπριακό και την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών

Η οικονομική κρίση δεν θα πρέπει να αποτρέψει τη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Τα βήματα που θα γίνουν προς την κατεύθυνση της λύσης του Κυπριακού, θα διευκολύνουν στο να ξεπεράσει η ελληνοκυπριακή πλευρά το οικονομικό της πρόβλημα», δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι η «ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να δει το θέμα αυτό με κάποιο το όραμα».

«Αν το 2004, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έλεγε «όχι» στο σχέδιο στο οποίο η Τουρκοκυπριακή πλευρά είπε «ναι», δεν θα είχε δημιουργηθεί η κρίση», είπε.

«Η αναπτυσσόμενη οικονομία της Τουρκίας, μπορεί να προσφέρει ευημερία και στην ελληνοκυπριακή πλευρά», πρόσθεσε και σημείωσε ότι «δυστυχώς υιοθέτησαν μια πολιτική κλιμάκωσης της κρίσης (στο Κυπριακό) και πολιτική να κλείσουν το δρόμο της Τουρκίας προς την ΕΕ».

«Ελπίζουμε ότι ο κ. Αναστασιάδης θα κινηθεί σύντομα», δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε επίσης ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά έκανε μεγάλο λάθος» στο θέμα των ενεργειακών πηγών: «Με τη λύση του Κυπριακού, όλα, συμπεριλαμβανομένων και των φυσικών πηγών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειρηνικά», είπε κι άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί αμέσως μια τεχνική επιτροπή που θα μελετήσει το πως μπορεί να αξιοποιηθούν όλες οι φυσικές πηγές πλούτου.

«Εάν, όμως, μας λένε ότι «ο νότος ανήκει σε εμάς και ο βορράς σε εσάς», τότε ας θέσουν το θέμα της λύσης των δύο κρατών. Κανείς δεν ωφελείται από την συσκότιση αυτού του θέματος», συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.