ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης από βουλευτή της ΝΔ: «Δεν πρόκειται να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία από την ΕΕ»

Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης από βουλευτή της ΝΔ: «Δεν πρόκειται να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία από την ΕΕ»

Για αποτυχία της Μέρκελ να τιθασεύσει την Τουρκία μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος και πρόσθεσε ότι δεν θα επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία αυτή την στιγμή (ποια στιγμή θα είναι η κατάλληλη;).

Στην πραγματικότητα ομολόγησε την διάψευση των ελπίδων που η κυβέρνηση καλλιεργούσε για ευρωπαϊκή λύση μέσω κυρώσεων στην επιθετικότητα της Άγκυρας.

Τρέχουν να ψαλιδίσουν τις προσδοκίες των Ελλήνων που οι ίδιοι καλλιέργησαν για να δικαιολογήσουν την ενδοτική τους στάση…

Συγκεκριμένα μιλώντας σε τηλεοπτικό δίαυλο ο Αγ. Συρίγος τόνισε ότι «απέχουμε αυτή τη στιγμή από το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία. Αν διαβάσουμε προσεκτικά όλες τις δηλώσεις της Μέρκελ θα διαπιστώσουμε ότι, μεταξύ άλλων, αναφέρεται και στην τεράστια σημασία που έχει η Τουρκία για τη συγκράτηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. Δηλαδή την ώρα που η Γερμανίδα καγκελάριος κάνει λόγο και επιθετικές και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, ταυτόχρονα λέει ότι η Τουρκία έχει δεχθεί περισσότερο βάρος από οποιαδήποτε άλλη χώρα».

Εάν η ισχυρότερη χώρα της Ευρώπης, η χώρα με τεράστια δύναμη στο εσωτερικό της Τουρκίας, την ώρα που κατέχει την προεδρία δεν μπορεί να ελέγξει την τουρκική συμπεριφορά, τότε αυτό λέγεται μόνο αποτυχία»,υπογράμμισε ο κ. Συρίγος.

Σε ό,τι αφορά στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, δήλωσε ότι θα υπάρξει μεν κατάλογος κυρώσεων για την παρουσία τουρκικών πλοίων στην ευρύτερη περιοχή, αλλά δε θα ενεργοποιηθούν. «Η τάση, η οποία υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ε.Ε είναι ότι έχουμε μια νέα διοίκηση στις ΗΠΑ, η Τουρκία είναι πολύ σοβαρό θέμα και πρέπει να συντονιστούμε με την Αμερική και να δούμε τι μέτρα πρέπει να λάβουμε εναντίον της Τουρκίας. Άρα, ό,τι αποφάσεις ληφθούν για την Τουρκία, θα ληφθούν στο ευρωπαϊκό συμβούλιο του Μαρτίου του 2021», ανέφερε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις Ερντογάν για σειρά μεταρρυθμίσεων που θα κάνει στην Τουρκία, ο διεθνολόγος επισήμανε ότι «αν δούμε αυτό το παιχνίδι που πάει να παίξει ο Ερντογάν με τις ανακοινώσεις που έκανε για μεταρρυθμίσεις, ήταν μια πρακτική που ακολουθούσαν όλες οι τουρκικές κυβερνήσεις από το 1999 μέχρι το 2002. Υπενθυμίζεται ότι το 1999 αποφασίστηκε ο η Τουρκία είναι χώρα που μπορεί να μπει στη διαδικασία εντάξεως στην Ε.Ε. και ακολούθησε ένα κύμα μεταρρυθμίσεων. Το κύμα αυτό ερχόταν τις ημέρες που επρόκειτο να συνεδριάσει το ευρωπαϊκό συμβούλιο. Με αυτό τον τρόπο ο Ερντογάν θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους φίλους του εντός της Ε.Ε να πούνε ότι είναι νωρίς ακόμα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν λοιπόν είναι «αποτυχία» της Μέρκελ, το ότι δεν «τιθάσευσε» την Τουρκία, τι ακριβώς αποτελεί για την Ελλάδα το ότι ακόμη και τώρα δεν καταφέρνει να πάρει το παραμικρό από την ΕΕ όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.