ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουρκικά ΜΜΕ: «Σκανδαλώδης απόφαση από την Ελλάδα: Αυξάνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ.» (φώτο)

Τουρκικά ΜΜΕ: «Σκανδαλώδης απόφαση από την Ελλάδα: Αυξάνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ.» (φώτο)

Ως κίνηση «σκάνδαλο» τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.

Χαρακτηριστικοί είναι οι τίτλοι σχετικών δημοσιευμάτων: «Σκανδαλώδης απόφαση από την Ελλάδα: Αυξάνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ. στο στο Ιόνιο Πέλαγος» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Γενί Σαφάκ.

«Απόφαση σκάνδαλο για τα 12 ναυτικά μίλια» γράφει η Αϊντινλίκ.

«Η Ελλάδα αυξάνει τα χωρικά της νερά σε 12 μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Μιλλιέτ.

«Η απόφαση της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Ιόνιο Πέλαγος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης» σχολιάζει η Ακσάμ.

Τα δημοσιεύματα κάνουν αναφορά και στην επίσημη θέση που διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας «θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα και σ’ άλλες θαλάσσιες περιοχές στο μέλλον». Η αναφορά αυτή, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, σχετίζεται και με περιοχές που διεκδικεί η Τουρκία αλλά και έχει προειδοποιήσει την Ελλάδα με… πόλεμο εφόσον προχωρήσει σε επέκταση των χωρικών της υδάτων.

Το 1995 η Τουρκική Εθνοσυνέλευση κήρυξε casus belli (αιτία πολέμου) ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 μίλια, εξουσιοδοτώντας την κυβέρνηση να προβεί σε όλα τα αναγκαία μέτρα, εάν η Ελλάδα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Τον περασμένο Αύγουστο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επανέλαβε πως η απόφαση του 1995 είναι σε ισχύ, προειδοποιώντας την Ελλάδα να μην επιχειρήσει επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ν.μ., όπως δικαιούται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.