Δήμαρχος Καλύμνου: «Υπήρξε ένα… τζαρτζάρισμα μεταξύ τουρκικής ακταιωρού και ελληνικού ταχύπλοου»

Δήμαρχος Καλύμνου: «Υπήρξε ένα… τζαρτζάρισμα μεταξύ τουρκικής ακταιωρού και ελληνικού ταχύπλοου»

Για «εισβολή» της τουρκικής ακτοφυλακής στα ελληνικά χωρικά ύδατα, έκανε λόγο ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, για το χθεσινό περιστατικό στα Ίμια και το επεισόδιο που σημειώθηκε μ’ σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος

«Ήταν αναμενόμενο αυτό που συνέβη χθες, δεδομένου ότι πηγαίνουν οι Καλύμνιοι ψαράδες στην περιοχή των Ιμίων για να ψαρέψουν… Είναι η περίοδος που υπάρχει πολλή τσιπούρα και πήγαν χθες πέντε αλιευτικά» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Καλύμνου, συνεχίζοντας: «Όταν είδαν οι Τούρκοι να ψαρεύουν τα ελληνικά σκάφη, εισέβαλαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, και τρία σκάφη της τούρκικης ακτοφυλακής προσπαθούσαν να κόψουν τις σημαδούρες. Οι Έλληνες ψαράδες ζήτησαν βοήθεια από τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής ήρθαν εκεί και άρχισαν οι ναυμαχίες». «Υπήρξε ένα ‘τζαρτζάρισμα’ μεταξύ τουρκικής ακταιωρού και του ελληνικού ταχύπλοου, που προκάλεσε ζημιές στο δικό μας σκάφος».

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το περιστατικό και εάν οι ζημιές στο ταχύπλοο σκάφος τύπου Rafnar, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σοβαρές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το πρόβλημα για μένα είναι ότι δεν πρέπει να καλούνται τα ελληνικά σκάφη, πρέπει να βρίσκονται μόνιμα στην περιοχή. Εδώ και μέρες ζήτησα από τους αρμοδίους, τον υπουργό Ναυτιλίας και τον αρχηγό λιμενικού συγκεκριμένα, να υπάρχει μόνιμη παρουσία για να αποφευχθεί ένα επεισόδιο» λέει ο δήμαρχος Καλύμνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.