«Η Τουρκία δεν έχει πια δικαιολογίες»

«Η Τουρκία δεν έχει πια δικαιολογίες»

  Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά εξέφρασε την έντονη αντίδρασή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, κατά τη συζήτηση για την έκθεση προόδου της Τουρκίας.

  «Μια χώρα λοιπόν που θέλει να είναι μεγάλη περιφερειακή δύναμη χτες παραβίασε για μια ακόμη φορά με τέσσερα μαχητικά αεροπλάνα τύπου F4 και F16 τον ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ των νήσων Σάμου και Χίου, όπου και παρέμειναν για 15 λεπτά», επεσήμανε η ευρωβουλευτής.

  Σημείωσε μάλιστα ότι αυτή είναι «μια καθημερινή πρακτική της Τουρκίας» και η καθημερινότητα των κατοίκων των ελληνικών νησιών.

  Καταλόγισε επίσης στην Άγκυρα ότι «δεν δείχνει να μπορεί ακόμη να παρέχει στους πολίτες της την προστασία της ελευθερίας έκφρασης, αλλά και τη προστασία των  θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

  «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το φετινό ψήφισμα του ζητά για άλλη μια φορά από την Τουρκία τα αυτονόητα. Δηλαδή σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα,  προστασία των μειονοτήτων και βελτίωση των διμερών σχέσεων με τους γείτονες της. Η Τουρκία δεν έχει πια δικαιολογίες», κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.