Νέα επεισόδιο στη Λέσβο: Τούρκοι προσπάθησαν να περάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα 5 βάρκες με 300 παράνομους μετανάστες

Νέα επεισόδιο στη Λέσβο: Τούρκοι προσπάθησαν να περάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα 5 βάρκες με 300 παράνομους μετανάστες

Αξιωματικοί του Λιμενικού δήλωσαν ότι Τούρκοι την περασμένη Παρασκευή προσπάθησαν και απέτυχαν να περάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα πέντε βάρκες με 300 αλλοδαπούς και με συνοδεία τουρκικών ακταιωρών.

Μάλιστα μία από αυτές έκανε επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από ένα πλωτό του Λιμενικού. Το αξιοσημείωτο ήταν έκανε την παρουσία του τουρκικό αντιτορπιλικό.

Χθες οι δυνάμεις της Ελληνικής Ακτοφυλακής απέτρεψαν την είσοδο σε πέντε βάρκες και πάλι στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λέσβου με 220 αλλοδαπούς να επιβαίνουν σε αυτές. «Τη φορά αυτή ανταποκρίθηκαν με ηρεμία οι Τούρκοι και τους μάζεψαν» όπως επεσήμανε υψηλόβαθμό στέλεχος του Λιμενικού για να συμπληρώσει: «Πολεμάμε κάθε μέρα».

Κύκλοι του Λιμενικού αποκάλυψαν το σχέδιο της Τουρκίας όπως προκύπτει από πληροφορίες που έχουν: «Στοχεύουν στη Χίο και με αυτό τον τρόπο προετοιμάζονται και για τα άλλα νησιά της ευρύτερης περιοχής τα οποία τουλάχιστον για την ώρα παρουσιάζουν χαμηλές μεταναστευτικές ροές. Πρόκειται για τη Χίο, τη Σάμο και την Κω».

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή τους τελευταίους 12 μήνες: «Βρισκόμαστε επί ποδός τον τελευταίο χρόνο στο Ανατολικό Αιγαίο και για αυτό καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τα έξι περιστατικά. Οι Τούρκοι είχαν μειώσει την ένταση για κάποιο διάστημα. Προσπάθησαν να μας καθησυχάσουν ώστε να μας αιφνιδιάσουν. Όμως απέτυχαν. ΔΕΝ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ίδιοι κύκλοι δεν αποκλείουν νέα ένταση αφού η κατάσταση στην Τουρκία σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο είναι ασταθής και είναι πιθανόν να κάνουν ένα αντιπερισπασμό εργαλειοποιώντας το μεταναστευτικό ώστε να στρέψουν άλλου την προσοχή της κοινής γνώμης. Επίσης, οι καιρικές συνθήκες αρχίζουν να καλυτερεύουν γεγονός που βοηθάει την μετακίνηση μέσω θαλάσσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.