ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το ISIS διαφεύγει ανενόχλητο από τη Μοσούλη και ρημάζει τις γύρω περιοχές

Το ISIS διαφεύγει ανενόχλητο από τη Μοσούλη και ρημάζει τις γύρω περιοχές

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες στην Μοσούλη του βορείου Ιράκ είναι πρωτοφανές, θα μπορούσε να πει κανείς, ακόμα και για τα δεδομένα της παγκόσμιας στρατιωτικής ιστορίας.

Σε πόλη η οποία έχει επισήμως και τυπικά τεθεί υπό πολιορκία, άρα και πλήρη αποκλεισμό, οι πολιορκημένοι να… διαφεύγουν, όλως τυχαίως και παραδόξως, σώοι και αβλαβείς. Μόνο τυχαίο βέβαια δεν είναι αφού οι ΗΠΑ έχουν διαθέσει άτυπα και ανεπίσημα ανοιχτή και ασφαλή διόδο διαφυγής στους ισλαμιστές μαχητές του ISIS.

Πρόκειται άλλωστε για ένα “φαινόμενο” το οποίο δεν έχει παρατηρηθεί για παράδειγμα στο άλλο μεγάλο “κάστρο” του ISIS, το Χαλέπι, που βρίσκεται υπό πολιορκία από τις συριακές και ρωσικές δυνάμεις.

Έτσι, στη Μοσούλη συμβαίνει το στρατιωτικό και ιστορικό παράδοξο, με το ISIS ενώ βρίσκεται επισήμως “υπό αποκλεισμό” με σκοπό την “εξόντωσή” του απο τις συμμαχικές δυνάμεις της Δύσης, να καταφεύγει ανεμπόδιστο στις γύρω περιοχές του Ιράκ, όπου έχει ήδη φτάσει μέχρι και τα σύνορα με την Ιορδανία όπου προχθές κατελήφθησαν δύο πόλεις, οι Rutba και Sinzar.

Σε συνέχεια αυτών των ειδήσεων, σήμερα το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι, οι δυνάμεις του ISIS έχουν απαγάγει «δεκάδες χιλιάδες» άνδρες και γυναικόπαιδα από τις περιοχές που γειτνιάζουν με τη Μοσούλη και τους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες.

Η εκπρόσωπος του Γραφείου, Ραβίνα Σαμντασάνι, είπε ότι οι τζιχαντιστές σκότωσαν τουλάχιστον 232 ανθρώπους την περασμένη Τετάρτη, μεταξύ τους 190 πρώην οπλίτες των Ιρακινών ενόπλων δυνάμεων και 40 αμάχους, επειδή αρνήθηκαν να τους υπακούσουν. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πολλοί εξ όσων αρνήθηκαν να συμμορφωθούν εκτελέσθηκαν επί τόπου» δήλωσε η ίδια, επιβεβαιώνοντας τις αναφορές του ΟΗΕ πως τα περιστατικά τούτα «δεν είναι σε καμία περίπτωση εξαντλητικά, αλλά ενδεικτικά των παραβιάσεων» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σημειώνονται στην εμπόλεμη περιοχή αυτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.