ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

“Οι μισθοφόροι στη Συρία είναι εξοπλισμένοι με Stinger”

“Οι μισθοφόροι στη Συρία είναι εξοπλισμένοι με Stinger”

Σύροι αντάρτες – γνωστοί στα αρχικά στάδια της σύγκρουσης από τα δυτικά ΜΜΕ και ως… ακτιβιστές- έχουν στην κατοχή τους φορητούς πυραύλους εδάφους-αέρος συμπεριλαμβανομένων αμερικανικής κατασκευής Stingers, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, επικαλούμενο τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Νικολάι Μακάροφ.

Όπως και ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-‘Ασαντ, η Ρωσία θεωρεί ως κύριους υπεύθυνους για τη συνεχιζόμενη βία, τους αντάρτες μισθοφόρους  που πιστεύει ότι ενθαρρύνονται και εξοπλίζονται από το εξωτερικό.

“Ο ρωσικός στρατός έχει πληροφορίες ότι ένοπλοι που μάχονται τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης έχουν στην κατοχή τους συγκεκριμένους φορητούς πυραύλους από διάφορες χώρες, ανάμεσα στους οποίους είναι και οι αμερικανικής κατασκευής Stingers”, φέρεται ότι δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός.

“Δεν είναι γνωστό ποιός είναι αυτός προμήθευσε τους αντάρτες με τους πυραύλους αυτού του τύπου”, τόνισε ο στρατηγός Μακάροφ.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε στα τέλη Ιουλίου ότι ο αποκαλούμενος και ως «ελεύθερος συριακός στρατός» απέκτησε πάνω από 20 φορητούς πυραύλους εδάφους-αέρος.

Η Ρωσία πούλησε στη συριακή κυβέρνηση όπλα αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων πέρυσι και έχει καταστήσει σαφές ότι θα αντιταχθεί σε ένα εμπάργκο όπλων στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με το επιχείρημα ότι σε κάθε περίπτωση οι σύροι  αντάρτες θα προμηθευτούν παρανόμως όπλα.

Ο εξοπλισμός των ανταρτών με φορητά αντιαεροπορικά βλήματα έχει αλλάξει και τις τακτικές που ακολουθούν πλέον οι Σύροι πιλότοι, όταν βρίσκονται σε αποστολές βομβαρδισμού. Όπως φαίνεται και στο βίντεο αυτό το Su-22 πραγματοποιεί άφεση θερμοβολίδων υπό το φόβο των φορητών αντιαεροπορικών βλημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.