ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

DEBKA: Βαλλιστικούς πυραύλους κατασκεύαζαν οι Σουδανοί για λογαριασμό του Ιραν

DEBKA: Βαλλιστικούς πυραύλους κατασκεύαζαν οι Σουδανοί για λογαριασμό του Ιραν

Στις 25 Οκτωβρίου σύμφωνα με τη ισραηλινή ιστοσελίδα DEBKA Files στο συγκεκριμένο αμυντικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, οι Σουδανοί φέρονται να κατασκεύαζαν βαλλιστικούς πυραύλους Sαhab που ανέπτυξε και κατασκευάζει η ιρανική αμυντική βιομηχανία, αφού πρώτα εξασφαλίστηκε σχετική άδεια από το καθεστώς των μουλάδων της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με αυτούς τους ισχυρισμούς , σκοπός των Ιρανών ήταν να δημιουργήσουν μια στρατηγική εφεδρεία των συγκεκριμένων πυραύλων σε περίπτωση που το Ισραήλ ή οι ΗΠΑ κατόρθωναν να τους εξουδετερώσουν με κάποιο αιφνιδιαστικό πλήγμα.

Οι Σουδανοί, ως αντάλλαγμα, θα κρατούσαν έναν αριθμό πυραύλων για το οπλοστασιό τους.

Όπως αναφέρεται από το «debka» οι Ισραηλινοί έχουν ιστορία σε αυτού του είδους τα προληπτικά πλήγματα, όπως στον πόλεμο του 2006 όταν το 90% των πυραύλων μακρού βεληνεκούς της Χεζμπολάχ καταστράφηκε τις πρώτες ώρες της σύγκρουσης μετά από σφυροκόπημα της ισραηλινής Αεροπορίας.

Αναλυτές του ιστοχώρου, μελετώντας τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, διαπίστωσαν μεγάλο όγκο από φλόγες που προέρχονται από καύση φωσφόρου, δίνοντας την εντύπωση ότι καταστράφηκε μεγάλος αριθμός πυραύλων, μαζί με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούνταν για τη συναρμολόγησή τους.

 Κατά πάσα πιθανότητα, όλη η εγκατάσταση όπου συναρμολογούνταν οι πύραυλοι πρέπει να ισοπεδώθηκε, αρχικά από τον βομβαρδισμό, για να αποτελειώσει το έργο η πυρκαγιά.

Ένα πρώτο ερώτημα που εγείρεται είναι το πώς μεταφέρονταν εκεί τα επί μέρους τμήματα των πυραύλων ώστε να συναρμολογηθούν, χωρίς να έχουν εντοπίσει κάτι οι Ισραηλινοί, οι οποίοι εμφανίζονται να διαθέτουν εξαιρετικά δίκτυα κατασκοπείας εντός του Ιράν, το οποίο επίτηδες έχει αφήσει να διαρρεύσει, υπολογίζοντας στο να μεγιστοποιήσουν τον εξωτερικό εχθρό της χώρας.

Πολύ ενδιαφέρον έχουν και τα στοιχεία για την επιχείρηση που δόθηκαν, εάν όπως διευκρινίζουν η ευθύνη οριστικά ανήκει στους Ισραηλινούς.

Το πρώτο σοβαρότατο μήνυμα που στέλνει η επιχείρηση κυρίως προς τους Ιρανούς, είναι ότι τα ισραηλινά μαχητικά διήνυσαν μια απόσταση 1.800-1.900 χιλιομέτρων για να πλήξουν τους στόχους τους, ενώ το Ιράν απέχει 1.600 χιλιόμετρα.

 Βέβαια, οι συνθήκες που θα αντιμετώπιζε ενδεχόμενη επιχείρηση για να πληγούν οι ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις θα ήταν απείρως δυσκολότερες.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι οι ικανότητες των Ισραηλινών στον τομέα του εναέριου ανεφοδιασμού είναι πολύ μεγάλες.  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.