ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μαίνονται οι μάχες στη Συρία

Μαίνονται οι μάχες στη Συρία

Την πόλη Μάαρετ αλ Νούμαν, που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, σφυροκόπησαν συριακά αεροσκάφη.

Δύο αντάρτες σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν στο χωριό αλ Μουμπαρκίγια, 6 χλμ. νότια της Χομς, σε πέντε αεροπορικές επιδρομές στην τοποθεσία αυτή όπου αντάρτες πολιορκούν στρατιωτική εγκατάσταση, είπαν ακτιβιστές. Πηγές της αντιπολίτευσης είπαν ότι η θέση αυτή χρησιμοποιείτο για τον βομβαρδισμό μουσουλμανικών σουνιτικών χωριών κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, σύμφωνα με ΑΜΠΕ.

Δεν υπήρξαν πληροφορίες για απώλειες του συριακού στρατού στη μάχη που σημειώθηκε ύστερα από την τετραήμερη εκεχειρία που είχε ζητήσει ο διεθνής απεσταλμένος Λαχντάρ Μπραχίμι με την ευκαιρία της γιορτής Έιντ αλ Άντχα και η οποία πολλές φορές παραβιάστηκε στις λίγες ώρες που τελικά διήρκησε. Η μουσουλμανική γιορτή τελείωσε χθες με κύμα αεροπορικών επιδρομών σε σουνιτικές περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Ανταλλαγές πυρών και συγκρούσεις σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα.

Ο συριακός στρατός έχει αυξήσει τις αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις ανταρτών και σε σημαντικές πόλεις, όπως η Δαμασκός και το Χαλέπι.

Την ίδια ώρα στη Δαμασκό συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ ανταρτών και φιλοκαθεστωτικών Παλαιστινίων που υποστηρίζονται από τον τακτικό στρατό στο μεγάλο προσφυγικό καταυλισμό του Γιαρμούκ που βρίσκεται στη νότια Δαμασκό, όπου ζουν 148.500 Παλαιστίνιοι, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αντικαθεστωτικοί ακτιβιστές.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και ανταρτών στην όμορη συνοικία Χάτζαρ αλ Ασουάντ επεκτάθηκαν χθες βράδυ στο Γιαρμούκ.

Οι συγκρούσεις μαίνονταν νωρίς το πρωί μεταξύ ανταρτών και παλαιστινίων μαχητών του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-Γενική Διοίκηση του Άχμαντ Τζιμπρίλ, σταθερό σύμμαχο του συριακού καθεστώτος.

Σύμφωνα με μέλη του Γενικού συμβουλίου της συριακής επανάστασης, ο στρατός έφθασε στην περιοχή για να ενισχύσει τους Παλαιστίνιους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.