Συρία: Σφοδρές μάχες και συγκρούσεις σε διάφορα μέτωπα

Συρία: Σφοδρές μάχες και συγκρούσεις σε διάφορα μέτωπα

Βομβαρδισμούς πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η συριακή αεροπορία στη Δαμασκό και τα περίχωρά της καθώς και χωριά της επαρχίας Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με πηγές.

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν από ελικόπτερα του στρατού της συνοικίας Χατζάρ αλ-Ασουάντ της νότιας Συρίας.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι στρατιωτικό αεροσκάφος βομβάρδισε τη Χαράστα, 10χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας.

Στη βορειοδυτική χώρα, στην επαρχία Ιντλίμπ, μαχητικά-βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν τρεις αεροπορικές επιδρομές στα χωριά Τελ Μανάς και Μάαρ Σαμαρίν.

Εξάλλου, σποραδικές μάχες σημειώνονται ανάμεσα σε τακτικά στρατεύματα και αντάρτες, κυρίως του ισλαμιστικού Μετώπου αλ-Νόσρα, το οποίο έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις από την έναρξη της κρίσης,γύρω από τη στρατηγικής σημασίας βάση Ουάντι Ντέιφ.

Στο Χαλέπι, μάχες σημειώθηκαν τη νύχτα ανάμεσα στον τακτικό στρατό και τους αντάρτες σε πολλά μέτωπα.

Μάχες διεξάγονται ανάμεσα σε στρατιώτες και αντάρτες και στην επαρχία Ιντλίμπ.

Στη νότια Συρία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ντεράα, συνεχίζονται σήμερα οι βομβαρδισμοί από το συριακό πυροβολικό που άρχισαν τη νύχτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.