Δαμασκός: Τρεις νεκροί και επτά τραυματίες από εκρήξεις όλμων

Δαμασκός: Τρεις νεκροί και επτά τραυματίες από εκρήξεις όλμων

Δύο εκρήξεις όλμων σημειώθηκαν σήμερα στη Δαμασκό με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι επτά να τραυματιστούν , μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην λοφώδη περιοχή της πρωτεύουσας Μέζε 86, η οποία κατοικείται κυρίως από Αλαουίτες, ένα μουσουλμανικό δόγμα στο οποίο ανήκει και ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ. «Πυκνός καπνός κάλυψε την περιοχή, η οποία δεν απέχει πολύ από το προεδρικό μέγαρο», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο από τη Δαμασκό ο ακτιβιστής Χάιταμ αλ Αμπντάλα, σύμφωνα με πληροφόρηση του ΑΠΕ.

Σε ανακοίνωσή του ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός ενημερώνει σε ανακοίνωσή του πως στόχοι της επίθεσης ήσαν το αεροδρόμιο στη Μέζε και το επιτελείο της κυβέρνησης στην περιοχή. Τουλάχιστον 11 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην ίδια περιοχή χθες, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Την ίδια στιγμή στο Λονδίνο, κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η Βρετανία είναι πρόθυμη να έχει απευθείας συνομιλίες με εκπροσώπους των ανταρτών σε μία προσπάθεια να ενωθεί η συριακή αντιπολίτευση.

Οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία και την Ιορδανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, προσθέτοντας όμως πως η Βρετανία δεν πρόκειται να τροφοδοτήσει με όπλα, ή να συνδράμει με στρατιωτικούς συμβούλους τους Σύρους αντάρτες.

Τα σχόλια τούτα είδαν τη δημοσιότητα την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον βρίσκεται στην Ιορδανία, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, και όπου θα έχει επαφές με τον βασιλιά Αμπντάλα και πρόσφυγες από τη Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.