ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέο θερμό επεισόδιο Συρίας-Τουρκίας ενώ μαίνονται οι μάχες σε μεθοριακό φυλάκιο

Νέο θερμό επεισόδιο Συρίας-Τουρκίας ενώ μαίνονται οι μάχες σε μεθοριακό φυλάκιο

Οι συγκρούσεις μεταξύ του συριακού στρατού και των ανταρτών, κοντά στο μεθοριακό φυλάκιο Ρας αλ Άιν στα σύνορα με την Τουρκία, είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 αντάρτες και 16 στρατιώτες, σύμφωνα με πληροφορίες.

Νωρίτερα σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πέντε Τούρκοι πολίτες τραυματίστηκαν από αδέσποτες σφαίρες στο περιθώριο των συγκρούσεων στο Ρας αλ Άιν, το τελευταίο πέρασμα προς την Τουρκία που δεν έχει ακόμη περιέλθει στον έλεγχο των ανταρτών.

Εκατοντάδες αντάρτες κατευθύνθηκαν τα ξημερώματα από την Τουρκία στην πόλη Ρας αλ Άιν στη συριακή επαρχία Χασάκα, ενώ ο συριακός στρατός έστειλε στην περιοχή ενισχύσεις, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Από την πλευρά του το συριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι ο στρατός σκότωσε δεκάδες «τρομοκράτες», ενώ άλλοι κατάφεραν να φύγουν από τη Συρία.

Ένας κάτοικος της περιοχής δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αντάρτες έχουν εξαπολύσει επίθεση εναντίον του μεθοριακού φυλακίου από την τουρκική πλευρά, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκαν σε ένα αστυνομικό φυλάκιο και ένα κέντρο πληροφοριών στη Ρας αλ Άιν.

Παράλληλα, οι τουρκικές αρχές ενισχύουν τα μέτρα ασφάλειας κατά μήκος των συνόρων της χώρας με τη Συρία, που εκτείνονται σε 910 χιλιόμετρα, ενώ ανταποδίδουν πυρά και πλήγματα από πυροβολικό στο τουρκικό έδαφος.

Στο μεταξύ το συριακό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε μια σύνοδο της ομάδας των Φίλων της Συρίας, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτό τον μήνα στην Ιαπωνία στη διάρκεια της οποία θα ενισχυθούν οι κυρώσεις εναντίον της Δαμασκού, όπως μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

Το υπουργείο εκτίμησε ότι η σύνοδος «δεν είναι αυτή των Φίλων της Συρίας», αλλά αυτή όσων επιθυμούν να συνθλίψουν τη Συρία, επισημαίνοντας ότι οι κυρώσεις δεν έχουν καμία επίπτωση στο συριακό κράτος αλλά μόνο στη ζωή των σύρων πολιτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.