ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Άσαντ: “Δεν έχω διαπράξει εγκλήματα πολέμου, πολεμούμε την τρομοκρατία”

Άσαντ: “Δεν έχω διαπράξει εγκλήματα πολέμου, πολεμούμε την τρομοκρατία”

«Πολεμούμε την τρομοκρατία. Εφαρμόζουμε το Σύνταγμά μας προστατεύοντας το συριακό λαό», δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, στη συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, αρνούμενος ότι έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στη σύγκρουσή του με τους αντάρτες.

Το Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ έχει συγκροτήσει μια επιτροπή έρευνας για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία. Η νέα επικεφαλής της επιτροπής, αρμόδια για τις έρευνες αυτές, Κάρλα ντελ Πόντε, δήλωσε στα τέλη Οκτωβρίου ότι θέλει να εντοπίσει τους βασικούς υπεύθυνους για τα εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί στη Συρία.

Ο Άσαντ απέρριψε τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου. «Το να έχεις ένα στρατό που διαπράττει εγκλήματα πολέμου κατά του ίδιου του λαού δεν έχει νόημα γιατί ο συριακός στρατός αποτελείται από Σύρους. Ο στρατός δεν θα μπορούσε να αντισταθεί εδώ και 20 μήνες υπό τις δύσκολες αυτές συνθήκες χωρίς την υποστήριξη του λαού της Συρίας», τόνισε.

Κατηγόρησε τους αντάρτες ότι διαπράττουν εγκλήματα πολέμου και επικαλέσθηκε εκθέσεις της Διεθνούς Αμνηστίας και του Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW), οι οποίες, κατά την άποψή του, περιέχουν αποδείξεις για το θέμα αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.