ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η Ιορδανία σφράγισε τα σύνορα με την Συρία

Η Ιορδανία σφράγισε τα σύνορα με την Συρία

Η Ιορδανία, βασική πύλη εισόδου ισλαμιστών μαχητών στις σφράγισε τις βασικές διόδους απ’όπου περνούσαν ισλαμιστές μαχητές προκειμένου να ανακόψει την αυξανόμενη ροή των ισλαμιστών προς τη Συρία, καθώς η Δαμασκός προειδοποίησε ότι “Θα υπάρξουν συνέπειες σε βάρος του Αμμάν αν δεν σταματήσει να αποτελεί πηγή μισθοφόρων κατά της Συρίας”! Χθες άλλος ένας Ιορδανός ισλαμιστής μισθοφόρος σκοτώθηκε από τις συριακές δυνάμεις.

Ο 37χρονος Αμάντ αλ-Νατούρ, σκοτώθηκε ενώ μαχόταν στα περίχωρα της πόλης Νταράα, στα νότια της Συρίας σκοτώθηκε από βολή ελεύθερου σκοπευτή του σιαριακού Στρατού. Ο θάνατός του αύξησε σε 14 τον επιβεβαιωμένο αριθμό Ιορδανών μισθοφόρων που σκοτώθηκαν στη Συρία το τελευταίο διάστημα. Το περίεργο είναι ότι την ροή των ισλαμιστών από την Ιορδανία την ήλεγχαν οι ΗΠΑ μέσω πρακτόρων της CIA που έχουν κατακλύσει την περιοχή, πέρα αυφισκά από τις στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτύξει στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας.

Από τα σύνορα της Ιορδανίας με τη Συρία υπολογίζεται ότι έχουν περάσει περισσότερο από 300 τζιχαντιστές μόνο στη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών και συνολικά περισσότεροι από 4.000 από την αρχή του εμφύλιου πολέμου..

Η συντριπτική πλειοψηφία τους ήταν υπήκοοι της Ιορδανίας, αλλά υπήρξαν επίσης Παλαιστίνιοι, Λίβυοι και Υεμενίτες μισθοφόροι.

Ως απάντηση στην απαίτηση της Δμασκού, το Αμμάν αναφέρει ότι “Η ροή των ισλαμιστών μαχητών προς τη Συρία αντιπροσωπεύει μια «άμεση απειλή» για την εθνική ασφάλεια της Ιορδανίας” και η φρασεολογία που χρησιμοποιεί είναι πραγματικά εντυπωσιακή και δεν αποκλείεται να βρίσκεται αμερικανικός δάκκτυλος από πίσω που να σημαίνει επιτάχυνση της επέμβασης των δυτικών στην Συρία: Επέτρεπαν την ροή φανατικών ισλαμιστών, όσο καιρό τους χρειάζονταν και τώρα που η δυτική επέμβαση είναι προ των πυλών, δεν θέλουν σε καμία περίπτωση ενισχυμένη την ισλαμική παρουσία στην Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.