ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι

Οι

Γενική επίθεση έχουν εξαπολύσει από χθες το βράδυ τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα κατά των θέσεων των ισλαμιστών ανταρτών. βομβαρδίζουν και σήμερα θέσεις των ανταρτών κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό και στο Χαλέπι, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Στο Χαλέπι, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μία ανηλεής μάχη επί τρεις μήνες, επιθέσεις με όλμους δέχονται τα ελεγχόμενα από τους εξεγερμένους προάστια Σάαρ, Ας Σουκάρι και Χαλάμπ αλ Ζαντίντα, σύμφωνα με την ίδια οργάνωση.

Σύμφωνα με τους κατοίκους τους, σφοδρές μάχες έχουν ξεσπάσει και στα προάστια αλ Ζάχρα και Λαϊραμούν, ενώ βομβαρδίζονται διαρκώς τα προάστια που ελέγχουν οι ισλαμιστές και η παλιά πόλη.

Επιπλέον, συγκρούσεις ανάμεσα στον στρατό και ανταρτικές ομάδες έχουν ξεκινήσει από τα μεσάνυκτα στην πόλη Χαράστα, στα βορειοανατολικά περίχωρα της Δαμασκού, και όλμοι έχουν πλήξει επίσης την κοινότητα Γιάλντα, στα νότια της πρωτεύουσας.

Οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού (LCC), που είναι επιφορτισμένες με την οργάνωση της κινητοποίησης στα πεδία των μαχών, έκαναν λόγο για πυκνές ομοβροντίες των κυβερνητικών πυροβόλων στη διάρκεια της νύκτας κατά των νοτιοδυτικών τμημάτων της πρωτεύουσας και κατά της Γιαντρούμπ, στα βόρεια. Τα κυβερνητικά στρατεύματα βομβαρδίζουν επίσης τις επαρχίες Ιντλίμπ (βόρεια) και Ντέιρ Έζορ (ανατολικά).

«Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει την επιχείρηση για την εκκαθάριση των περιχώρων της Δαμασκού που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες. Η επαρχία της Δαμασκού θα κηρυχθεί ασφαλής ζώνη» υπογραμμίζει σήμερα η εφημερίδα Αλ Ουάταν, προσθέτοντας πως «χιλιάδες τρομοκράτες» επεχείρησαν «εις μάτην να διεισδύσουν μέσα στην πρωτεύουσα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεωμ defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.