ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βρετανική “ειρηνευτική” δύναμη στην Συρία…

Βρετανική “ειρηνευτική” δύναμη στην Συρία…

Σύμφωνα με  δήλωση του Βρετανού αρχηγού των ΕΔ  στρατηγού Sir David Richard τα βρετανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στην Συρία σε περίπτωση μείζονος ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο στρατηγός Sir David Richards δήλωσε ότι τα σχέδια εκτάτων αναγκών  έχουν  “συνταχθεί” με γνώμονα  την περίπτωση ενός «βαρύ» χειμώνα στην δοκιμαζόμενη χώρα.

Επίσης ό ίδιος  δήλωσε ότι  σε περίπτωση οποιασδήποτε παρέμβασης, αυτή  θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο  αλλά θα απαιτηθεί και η συνδρομή των Σύρων  στο εσωτερικό της χώρας, ειδικά στους τομείς εκείνους που χρήζουν άμεσης ανάγκης και βοήθειας.

Ο στρατηγός  Sir David Richards  μιλώντας με Βρετανό δημοσιογράφο για τον  πιθανό ρόλο της Βρετανίας στη Συρία τόνισε ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα δυναμικό βήμα προς μια πλήρους κλίμακας “ένοπλης επέμβασης” φέρνοντας τις βρετανικές στρατιωτικές  δυνάμεις σε σύγκρουση με το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ Άσαντ.

«Θα ήταν μια τεράστια προσπάθεια και θα πρέπει να είμαστε  πολύ προσεκτικοί σχετικά με αυτό,” δήλωσε στο BBC1 του Andrew Marr Show.

Στην συνέχεια ο Βρετανός στρατηγός υπογράμμισε ότι  η ανθρωπιστική κρίση θα επιδεινώνεται με το πέρασμα του χρόνου πράγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έκκληση παρέμβασης “με περιορισμένο τρόπο”.

«Προφανώς έχουμε αναπτύξει όλα τα  σχέδια εκτάκτων αναγκών για να δούμε όλα αυτά τα πράγματα. Είναι δουλειά μου να βεβαιωθείτε ότι αυτές οι επιλογές συνεχώς διευρύνονται  σιγά σιγά και  να γνωρίζετε  ότι  η λύση που μπορούμε να δώσουμε είναι αξιόπιστη »κατέληξε ο Βρετανός αρχιστράτηγος .

Η παρέμβασή του  Βρετανού αρχηγού των ΕΔ έρχεται εν μέσω αυξανόμενης  απογοήτευσης στην Ντάουνινγκ Στριτ για την ανικανότητα της διεθνούς κοινότητας να δώσει τέλος στις μάχες που έχουν οδηγήσει σε  θάνατο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Μετά από μια επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του David Cameron, αξιωματούχοι κατέστησαν σαφές ότι ερευνούν προς  όλες τις κατευθύνσεις συμπεριλαμβανομένης και την προμήθειας όπλων στους Σύρους αντάρτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr                        

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.