ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Με αντίποινα απαντάει ο Ισραηλινός στρατός σε Συριακά πυρά

Με αντίποινα απαντάει ο Ισραηλινός στρατός σε Συριακά πυρά

Ο ισραηλινός στρατός, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, έστρεψε τα πυρά του κατά της Συρίας, απαντώντας σε «αδέσποτα» βλήματα όλμου που έπεσαν στα Υψίπεδα του Γκολάν, σε έδαφος δηλαδή που ελέγχεται από τους Ισραηλινούς.

Οι δύο χώρες έχουν παρελθόν ως προς την εν λόγω διαφιλονικούμενη περιοχή, που βρίσκεται υπό την ισραηλινή κυριαρχία, αν και η Δαμασκός θεωρεί ότι τα Υψίπεδα του Γκολάν αποτελούν έδαφός της.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ούτε από τη μία ούτε από την άλλη πλευρά.

Η «αλυσίδα» ωστόσο ανάλογων εχθροπραξιών τις τελευταίες ημέρες κάνει πολλούς να ανησυχούν ότι το Ισραήλ μπορεί να «συρθεί» σε μια σύρραξη με το βόρειο γείτονά του, δηλαδή τη Συρία.

Από τις ισραηλινές αρχές διαρρέει επισήμως ότι τα πυρά από το έδαφος της Συρίας δεν είχαν ισραηλινούς στόχους, ωστόσο προειδοποιούν με αντίποινα, σε περίπτωση που συνεχιστούν οι ρίψεις όλμων από τη συριακή πλευρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.