ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εκτόξευση Ισραηλινού πυραύλου Tamuz εναντίον της Συρίας

Εκτόξευση Ισραηλινού πυραύλου Tamuz εναντίον της Συρίας

Σήμερα  12 Νοεμβρίου άλλο ένα βλήμα όλμου  «χτύπησε»  κοντά στην ισραηλινή αμυντική θέση  στα υψώματα του Γκολάν  στην θέση El Hazaka σε λιγότερο  από 24 ώρες μετά την δέσμευση της Δαμασκού  μέσω των κυανόκρανων του ΟΗΕ ( UNDOF) ότι θα σταματήσουν οι βολές «αδέσποτων» βλημάτων όλμων από την πλευρά του συριακού εδάφους .

 Η υπόσχεση δόθηκε μετά την εκτόξευση από το Ισραήλ  κατευθυνόμενου πυραύλου τύπου «Τamuz» σε απόσταση  4 χιλιομέτρων  μέσα στο συριακό έδαφος  ως μια «προειδοποιητική βολή».

Έτσι, την  Δευτέρα, πυροβόλο Ισραηλινού άρματος άνοιξε πυρ και κατέστρεψε την πυροβολαρχία  που ήταν υπεύθυνη για τις «αδέσποτες « βολές εναντίον των ισραηλινών θέσεων κατά μήκος των  συνόρων του  Ισραήλ με την Συρία.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές του debkafile ενώ το Ισραήλ αποδέχθηκε τα τρία πρώτα επεισόδια ως  «τυχαία» λόγω του εμφυλίου πολέμου  με το που εκτοξεύτηκε “αδέσποτο” βλήμα  την Δευτέρα  θεωρήθηκε ως μια εσκεμμένη πράξη και επομένως πρόκληση . Οι πηγές του debkafile  αναφέρουν επίσης το Ισραήλ ενήργησε συγκρατημένα στην πρώτη πρόκληση. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές   ο Πρόεδρος της Συρίας  αποφάσισε να δοκιμάσει το Ισραήλ για τις περαιτέρω αντιδράσεις του.

Ενώ οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι και οι  εκπρόσωποι IDF (ισραηλινός Στρατός ) επιμένουν ότι δεν συνδέονται τα  δύο μέτωπα (αντάρτες –Ισραήλ), πηγές πληροφοριών του debkafile του αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ αναφέρουν το επικίνδυνο του πράγματος διότι στο σημείο εκείνο της περιοχής μπορεί να ανοίξουν τρία μέτωπα , Ισραήλ, Χεζμπολά , Συρία .

Το debkafile ανέφερε την Κυριακή το βράδυ ότι η  παλαιστινιακή επίθεση πυραύλων από τη Γάζα  το βράδυ της Κυριακής 11 Νοεμβρίου, με  πάνω από 110 ρουκέτες πραγματοποιήθηκε για να εκθέσει το Ισραήλ  και σε ένα άλλο μέτωπο.

Πάλι σύμφωνα με πληροφορίες του debkafile βασιζόμενο σε  στρατιωτικές πηγές αναφέρει ότι το Αιγύπτιος  επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών στρατηγός Μοχάμεντ αλ-Άσαντ εισήλθε στο «προσκήνιο» της διαμάχης των  παλαιστινίων ανταρτών με το Ισραήλ  με σκοπό την εξεύρεση λύση κατάπαυσης του πυρός .

Η αιγυπτιακή πλευρά γνωρίζει από την εμπειρία του παρελθόντος ότι το καλύτερο που μπορεί να πετύχει είναι μια σιωπηρή, εύθραυστη εκεχειρία στην οποία η Χαμάς και το Ισραήλ θα συναινούν σιωπηλά στην αρχή της αμοιβαιότητας: οι δύο πλευρές πρέπει να «κρατούν»  τα πυρά τους.

Σύμφωνα με τον  Νετανιάχου θα πρέπει επίσης να λαμβάνουν υπόψη ότι μια μεγάλη επιχείρηση των Ισραηλινών δυνάμεων ( IDF) στην λωρίδα της  Γάζας θα μπορούσε να πυροδοτήση  ανάφλεξη σε δύο μέτωπα του πολέμου ταυτόχρονα , με δεδομένο ότι οι  σύμμαχοι της Χαμάς στη Συρία και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου θα έρθουν προς  ενίσχυσή της.

Όσον αφορά τη Συρία, το Ισραήλ εκτόξευσε στις β11 Νοεμβρίου έναν πύραυλο  Tamuz σε απόσταση 4 χιλιομέτρων στη Συρία ως μια προειδοποίηση προς τη Δαμασκό ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί πυροβολικό της Συρίας λόγω του εμφύλιου πολέμου να συνεχίζει να ρίχνει στα υψώματα του Γκολάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.