ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τι έκπληξη – Ισλαμιστής ο νέος ηγετης της συριακής αντιπολίτευσης

Τι έκπληξη – Ισλαμιστής ο νέος ηγετης της συριακής αντιπολίτευσης

 Οι αντιφρονούντες στη Συρία επέλεξαν νέο ηγέτη. Η συνάντηση  των μελών της αντιπολίτευσης της Συρίας που  έγινε στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, τελείωσε με την εκλογή του νέου ηγέτη του Αντιφρονούντος Συνασπισμού.

Υπό την προεδρία του Ριάντ Σαΐφ και του Αλ Ατάσι η συνεδρίαση που έλαβε χώρα την Κυριακή εξέλεξε ως πρόεδρο  του συνασπισμού τον Muaz el-Hatib, ενώ ως γενικός γραμματέας  εκλέχθηκε ο Mustafa al-Sabbag.

Όπως ισχυρίζεται ο Συνασπισμός πρόκειται για τις πρώτες διαφανείς εκλογές στην ιστορία της Συρίας και τα αποτελέσματα των εκλογών ανακοινώθηκαν από το παλαιότερο μέλος της αντιπροσωπείας, τον Haytham al-Melih.

Ο νέος πρόεδρος Μουάζ αλ Χατίμπ γεννήθηκε το 1960 στη Δαμασκό και είναι ένας από τους κορυφαίους μελετητές των ισλαμικών ιερών βιβλίων.

Έχει κάνει διαλέξεις για τον Ισλαμισμό σε όλον τον κόσμο, κυρίως σε φοιτητές και είναι γνωστός ως ιεροκήρυκας του Ισλαμισμού σε μουσουλμάνους οι οποίο ζουν στη Δύση. Είναι μια σημαντική πνευματική προσωπικότητα

Μάλιστα, ως Μουσουλμάνος ιεροκήρυκας έχει κάνει διαλέξεις στη Νιγηρία, τη Βοσνσία-Ερζεγοβίνη, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές άλλες χώρες, όπως η Ολλανδία στην οποία συμμετείχε σε θρησκευτικά συμπόσια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.