Έρχεται η σειρά της al-Qaeda στη Συρία, καθώς ο συριακός Στρατός με την υποστήριξη της ρωσικής Αεροπορίας πλησιάζει στο τελευταίο οχυρό που διατηρεί η οργάνωση στην ανατολική Χάμα.

Μετά και την εξόντωση της οργάνωσης ουσιαστικά το σύνολο της συριακής επικράτειας θα έχει απελευθερωθεί.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες επιχειρήσεις οι οποίες στόχευαν απλώς στην διακοπή των γραμμών ανεφοδιασμού της οργάνωσης (και της παραφυάδας της, της Hay’at Tahrir Al-Sham HTS) το συριακό γενικό Επιτελείο αποφάσισε την έναρξη επιχείρησης για την οριστική εκδίωξή της από την επαρχία και συνολικά από το συριακό έδαφος.

Έτσι κύριος στόχος είναι η οχυρή θέση της HTS στο Al-Rahjan..

Η περιοχή είναι στρατηγικής σημασίας καθώς βρίσκεται επάνω στην οδό Ithriya-Khanasser μεσω της ποία ανεφοδιάζεται το Χαλέπι.

Από την έναρξη της μεγάλης αυτής επιχείρησης πριν λίγες ημέρες οι συριακές δυνάμεις έχουν καταφέρει να απελευθερώσουν αρκετά χωριά και μικρότερες πόλεις ερχόμενες σε πολύ κοντινή απόσταση με την Al-Rahjan για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην πολύπαθη αυτή χώρα.

Το επόμενο βήμα του συριακού Στρατού και των ρωσικών δυνάμεων που υποστηρίζουν την επιχείρηση είναι έναρξη επίθεσης στην πόλη Shakousyah, η οποία αφού καταληφθεί στη συνέχεια θα ανοίξει ο δρόμος για την τελική επίθεση στην Al-Rahjan.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!