ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Εσάμ Καντίλ καταδικάζει τις επιθέσεις του Ισραήλ

Ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Εσάμ Καντίλ καταδικάζει τις επιθέσεις του Ισραήλ

Ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Εσάμ Καντίλ καταδίκασε με υψηλούς τόνους σε βάρους του Ισραήλ τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, λέγοντας πως το Κάιρο δεν θα σταματήσει «τις προσπάθειες να σταματήσει την επίθεση και να επιτευχθεί ανακωχή» από τη σύντομη, και σπάνια, επίσκεψή του στον παλαιστιανικό θύλακα.

Το Ισραήλ, οι δυνάμεις του οποίου ενισχύονται γύρω από τη Γάζα με ορατό το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης, είχε αναφέρει πως θα ανέστειλε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Καντίλ υπό τον όρο να μην εκτοξευτούν ρουκέτες από τη Χαμάς, αλλά τελικά η κατάπαυση πυρός «ξεφούσκωσε» γρήγορα.

Αφού συνάντησε αξιωματούχους της Χαμάς και επισκέφτηκε νοσοκομείο στη Γάζα, ο Καντίλ ανέφερε ότι «η Αίγυπτος δεν θα σταματήσει τις προσπάθειες να να σταματήσει η επίθεση και να επιτεχθεί ανακωχή».

«Αυτό που βλέπω στη Γάζα είναι μία καταστροφή και δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός» είπε ο Καντίλ, όπως μεταδίδει το BBC.

Η ανάφλεξη στη Γάζα αναμένεται να δοκιμάσει και στην πράξη τους συσχετισμούς που έφερε η «Αραβική Άνοιξη» στο Παλαιστιανικό. Μετά τον Καντίλ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας Ραφίκ Αμπντελσαλέμ θα επισκεφτεί τη Γάζα το Σάββατο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.