ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Διαδηλώσεις σε Συρία & Τυνησία: “Ελευθερία στην Παλαιστίνη, έξω το Ισραήλ”

Διαδηλώσεις σε Συρία & Τυνησία: “Ελευθερία στην Παλαιστίνη, έξω το Ισραήλ”

Διαδήλωση από εκατοντάδες άτομα πραγματοποιήθηκε χθες στην Τυνησία. Οι Τυνήσιοι εξέφρασαν την την υποστήριξη τους προς το λαό της Γάζας, την ώρα που συνεχίζεται η ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι διαδηλωτές στην Τύνιδα κυμάτιζαν παλαιστινιακές σημαίες, όπως και άλλες της Χαμάς, και φώναζαν συνθήματα όπως «Ελευθερία στην Παλαιστίνη, έξω το Ισραήλ» και «Εκδίκηση για τις αλ Κάσαμ» αναφερόμενοι στην στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ο ηγέτης της οποίας, Άχμεντ Τζαμπάρι, σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ την περασμένη Τετάρτη.

Τυνησιακή αντιπροσωπεία της οποίας θα ηγηθεί ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ραφίκ Αμπντασαλέμ θα επισκεφθεί τη Γάζα αύριο, μία ημέρα μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χισάμ Καντίλ.

Παράλληλα, στη Συρία χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της χώρας για να διαδηλώσουν όπως κάθε εβδομάδα μετά την προσευχή της Παρασκευής ζητώντας την αποχώρηση του καθεστώτος της Δαμασκού. Ωστόσο σήμερα διαδήλωσαν επίσης για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους Παλαιστινίους στη Γάζα.

Οι συριακές αρχές καταδίκασαν και αυτές από την πλευρά τους τις «ωμότητες» που διαπράττει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή τους ότι «η Συρία θα παραμείνει πάντα πιστή στο εθνικό και ιστορικό της καθήκον απέναντι στον παλαιστινιακό λαό».

Ωστόσο διαδηλωτές στην πόλη Κάφαρ Νάμπαλ, στη βόρεια Συρία, δήλωσαν ότι το συριακό καθεστώς όπως και το Ισραήλ αιτιολογούν τις επιχειρήσεις τους λέγοντας ότι εντάσσονται στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Ακόμη, διαδηλωτές στην Χάμα, στην κεντρική Συρία, φώναζαν: «Θα θυσιάσουμε το αίμα και την ψυχή μας για σένα: Ω, Γάζα» και κυμάτιζαν την σημαία της επανάστασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.